Αποφεύγετε να περνάτε κάτω από σκάλες; Αρνείστε να μπείτε σε αεροπλάνο χωρίς το φυλαχτό σας; Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι.

- Advertisement -

Ο κόσμος είναι γεμάτος προλήψεις, τους άγραφους κανόνες των οποίων λαμβάνουν υπόψη ακόμα και τα ξενοδοχεία και οι αερογραμμές. Ορίστε λοιπόν οι πιο συνηθισμένες προλήψεις για τα ταξίδια – αγνοήστε τες με δική σας ευθύνη!

Image result for δωμάτιο 13

 

Image result for γρουσουζια 13

 

Ο γρουσούζικος αριθμός 13
Είναι ίσως η διασημότερη πρόληψη. Για την ακρίβεια, υπάρχουν τόσοι πολλοί που φοβούνται τον αριθμό 13 που υπάρχει και σχετική ασθένεια, η… τρισκαιδεκαφοβία!

Related image

Related image

Η επικρατέστερη εξήγηση είναι θρησκευτικής φύσης: το τραπέζι του Μυστικού Δείπνου είχε δεκατρείς ανθρώπους, και ο δέκατος τρίτος που κάθισε ήταν ο Ιούδας.

Related image

Δεν υπάρχει δωμάτιο 13 ή 1313 σε πολλά δημοφιλή ξενοδοχεία – πολλά μάλιστα φτάνουν μέχρι την παράλειψη του δέκατου τρίτου ορόφου (δηλαδή τον 12ο όροφο διαδέχεται ο 14ος !). Και δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία προληπτικά: πολλές εταιρείες αερογραμμών δεν έχουν δέκατη τρίτη σειρά καθισμάτων στα αεροπλάνα τους και πολλά αεροδρόμια παραλείπουν τη δέκατη τρίτη θύρα!

Οι «Εικόνες» μας ταξιδεύουν στο νησί των ανέμων την Μύκονο– Δείτε ολόκληρο το δεύτερο μέρος

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ