Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
26.7 C
Athens
ΑρχικήTravel TipsΓιατί η επιβίβαση στο αεροπλάνο γίνεται πάντα από τα αριστερά;

Γιατί η επιβίβαση στο αεροπλάνο γίνεται πάντα από τα αριστερά;

Είχατε παρατηρήσει ποτέ από που γίνεται η επιβίβαση στο αεροπλάνο; Γιατί γίνεται πάντα από τα αριστερά;

Το ταξίδι με αεροπλάνο δημιουργεί πολλά αναπάντητα ερωτήματα… Όπως για παράδειγμα, γιατί ακούμε όλα αυτά τα κουδουνίσματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού; Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες που ίσως να μην έχετε προσέξει. Ωστόσο όταν το κάνετε, οι απορίες είναι εύλογες.

- Advertisement -

Πάμε να δούμε λοιπόν αυτή τη φορά γιατί η επιβίβαση στο αεροπλάνο γίνεται πάντα από αριστερά!

  • Η επιλογή μιας πλευράς γίνεται γιατί το προσωπικό μπορεί να χρησιμοποιεί την άλλη πλευρά για ανεφοδιασμό, για να φορτώνει κάποιες αποσκευές κλπ.
  • Οι πιλότοι συνήθως κάθονται στα αριστερά. Οπότε γίνεται πιο εύκολο γι’ αυτούς να μπορούν να εκτιμούν την απόσταση του αεροσκάφους από τα terminal του αεροδρομίου και να μπορούν να σταματούν το αεροσκάφος στο σωστό σημείο για να κάθεται καλά η φυσούνα. 
  • Η ναυτική παράδοση… Παλιότερα οι άνθρωποι έπρεπε να επιβιβαστούν στα πλοία μόνο από την αριστερή πλευρά και έτσι, οι κατασκευαστές αεροπλάνων ακολούθησαν το ίδιο μοτίβο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μόνη φορά που δεν πρόκειται να επιβιβαστείτε ή να αποβιβαστείτε από ένα αεροπλάνο από την αριστερή πλευρά είναι σε περίπτωση που ταξιδεύετε με μικρό διθέσιο αεροσκάφος!

Γιατί οι διάδρομοι που οδηγούν στα duty free είναι προς τα αριστερά;

Η παρουσία των επιβατών στα αεροδρόμια συνοψίζεται- με τον απλούστερο τρόπο – σε τρεις φάσεις: άφιξη, παραμονή και αναχώρηση. Πριν ανέβουν στο αεροσκάφος για τον τελικό προορισμό τους, σπαταλούν το χρόνο τους στα μαγαζιά των Duty free μη έχοντας που αλλού να πάνε. 

Επομένως, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα αεροδρόμια είναι προσεκτικά σχεδιασμένα για να σας κάνουν να ξοδεύετε τα χρήματά σας.

Ποια είναι αυτά τα τρικ; Τα καταστήματα duty-free βρίσκονται αμέσως μετά τον έλεγχο. Μετά την άχαρη διαδικασία, οι ταξιδιώτες οδηγούνται αμέσως σε αυτό που είναι – σχετικά ένα χαλαρωτικό καταφύγιο: την αφορολόγητη εμπορική περιοχή.

«Τα αεροδρόμια, κατά ένα μεγάλο μέρος, είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να “αναγκάζουν” τους επιβάτες να περνούν από το αφορολόγητα καταστήματα, ενώ πρέπει συχνά να περπατούν ξανά έξω από τα duty προκειμένου να φτάσουν στις πύλες τους», λένε οι ειδικοί του χώρου.

Κλίνατε προς τα αριστερά

Οι περισσότεροι ίσως δεν έχουν παρατηρήσει, αλλά οι διάδρομοι στις περιοχές χωρίς δασμούς συνήθως καμπυλώνουν προς τα αριστερά. Και για έναν καλό λόγο, σύμφωνα με την έκθεση Intervistas. Η πλειοψηφία των επιβατών είναι δεξιόχειρες και τραβούν τις βαλίτσες τους με το δεξί τους χέρι, αυτό τους «αναγκάζει» να περπατούν σε αριστερόστροφη κατεύθυνση για να έχουν μεγαλύτερη ισορροπία. Συνεπώς, βλέπουν προς τα δεξιά πολύ περισσότερο από το αριστερό, και βλέπουν περισσότερα πράγματα στα δεξιά από τα αριστερά.

Ως αποτέλεσμα, οι περισσότερες πωλήσεις δημιουργούνται αν ένας διάδρομος καμπυλώνεται από τα δεξιά προς τα αριστερά με περισσότερα καταστήματα και χώρο στη δεξιά πλευρά, επειδή οι επιβάτες κοιτάζουν δεξιά ενώ (ίσως ασυνείδητα) περπατούν αριστερά.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,291LikesΚάντε Like
88,425 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ