Σιγκαπούρη σύλληψη αεροδρόμιο

Κι όμως στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης η νομοθεσία που ισχύει στη χώρα θα σας κάνει να τρέμετε ανα πάσα στιγμή να μη συλληφθείτε φορώντας σας “βραχιολάκια” και ας μην έχετε κάνει τίποτα το παραβατικό που να ισχύει στην Ελλάδα!

Συγκεκριμένα η εθνική νομοθεσία απαγορεύει σε κάποιον την αγορά αεροπορικού εισιτηρίου εάν δεν θέλει ο ίδιος να αναχωρήσει για κάποιο ταξίδι. Δηλαδή αν δεν έχει τέτοιο σκοπό είναι ικανοί να τον συλλάβουν χωρίς δεύτερη κουβέντα μιας και κάτι τέτοιο αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Για παράδειγμα, πρόσφατα ένας νεαρός άντρας θέλησε να αγοράσει ένα αεροπορικό εισιτήριο για να συνοδεύσει έως την πύλη του αεροδρομίου τη γυναίκα του που θα ταξίδευε αναχωρώντας από τη Σιγκαπούρη.

Κρατηθείτε! Έτσι θα είναι τα ταξίδια το 2020!

Και φυσικά τον συνέλαβαν… γιατί η απόφαση του εκεί συνιστά δικάσιμη πράξη

Το παράδοξο είναι ότι η αστυνομία ανέβασε και μια φωτογραφία στο Facebook όπου ο συλληφθείς είναι ένας 27χρονος άνδρας και έγραψε: Κατά την έρευνα που διεξήχθη διαπιστώθηκε πως ο άνδρας είχε εισέλθει στην περιοχή tranzit συνοδεύοντας τη σύζυγό του. Δεν έχει καμία πρόθεση να αναχωρήσει από την Σιγκαπούρη» ενώ επισημαίνεται πως δεν είχε κάνει ορθή χρήση του boarding pass.

Διαβάστε ακόμα:  Aegean - Black Friday: Ταξιδέψτε σε όλους τους προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού με έκπτωση ως 60%!

Eύλογα λοιπόν τα  ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά…

Πρώτον γιατί σε βάρος όσων αγοράζουν εισιτήρια για να μπορέσουν να εισέλθουν στους συγκεκριμένους χώρους χωρίς να έχουν πρόθεση να ταξιδέψουν μπορεί, βάσει νόμου, να ασκηθούν ποινικές διώξεις και να τους επιβληθεί πρόστιμο έως 20.000 δολάρια ή ποινή φυλάκισης έως δύο ετών, ή και τα δύο;

Εντομεταξύ από τον Ιανουάριο του 2019 οι αρχές έχουν συλλάβει 133 άτομα για μη ορθή χρήση των boarding passes»!

Οι αρχές υποστηρίζουν μάλιστα πως οι τράνζιτ χώροι του αεροδρομίου Τσάνγκι είναι χώροι αυξημένης ασφάλειας και οι ταξιδιώτες που εισέρχονται σε αυτές θα πρέπει να έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την επιβίβαση σε αεροσκάφος για την προσέγγιση του επόμενου προορισμού τους…

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ