Βερολίνο
Ενημερώθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2024, 17:03

Η ετήσια κατάταξη των καλύτερων πόλεων του κόσμου από το Time Out σύμφωνα με έρευνα δημοσιεύτηκε και για το 2024.

- Advertisement -

Η ετήσια κατάταξη του Time Out για τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο μόλις κυκλοφόρησε και από τις 50 πόλεις που μπήκαν στη λίστα, οι 16 βρίσκονται στην Ευρώπη. Το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε μεγάλη βαθμολογία με τέσσερις πόλεις του να μπαίνουν στην κατάταξη, αλλά το Βερολίνο είναι αυτό που μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο της καλύτερης πόλης της Ευρώπης, καθώς κατέλαβε την τρίτη θέση συνολικά μετά τη Νέα Υόρκη και το Κέιπ Τάουν. Το Λονδίνο ήρθε στην τέταρτη θέση.

Είναι πραγματικά έκπληξη που η γερμανική πρωτεύουσα τα πήγε τόσο καλά; Το Βερολίνο προσφέρει πολλά πράγματα στον επισκέπτη, διαθέτει ωραία εστιατόρια και μερικά μουσεία από τα καλύτερα που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί – εδώ μπορείτε να δείτε το τέλειο πρόγραμμα για ένα Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο.

Και δεν είναι μόνο τα ασυνήθιστα εστιατόρια και τα έργα τέχνης που έχουν δώσει σ’ αυτή την πόλη τη μεγάλη φήμη της. Τα σημεία νυχτερινής διασκέδασης του Βερολίνου δεν θα τα βρείτε πουθενά αλλού!

Η λίστα με τις καλύτερες πόλεις του 2024 δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Potentia Insight, η οποία ερεύνησε τις προθέσεις χιλιάδων κατοίκων πόλεων από όλο τον πλανήτη σχετικά με τα πάντα, από την οικονομική προσιτότητα και την ποιότητα του φαγητού, τον πολιτισμό και τη νυχτερινή ζωή μέχρι το πόσο χαρούμενοι νιώθουν και πόσο εύκολο είναι να συναναστραφούν με τους ντόπιους.

Και όσον αφορά τους αριθμούς, η νυχτερινή ζωή του Βερολίνου είχε ένα εντυπωσιακό ποσοστό αποδοχής 82%!

Τι ξεχωρίζει το Βερολίνο

Αυτό που κάνει τη διαφορά: Το Βερολίνο είναι κάτι πολύ περισσότερο από τα κλαμπ του, τις γκαλερί του και τη φήμη του ως η cool ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Η πόλη μπορεί να μην είναι γνωστή για τη φιλικότητα της, αλλά οι Βερολινέζοι είναι η καρδιά και η ψυχή της γερμανικής πρωτεύουσας. Είναι σίγουρο ότι αν ψάχνετε παρέα ή και σας αρέσει να συναναστρέφεστε στα ταξίδια σας τους ντόπιους, στο Βερολίνο θα βρείτε ανθρώπους που “μιλάτε την ίδια γλωσσα”.

Η μετάβαση μεταξύ των 12 συνοικιών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι εύκολη, αλλά η ενοικίαση ποδηλάτου είναι ένας πολύ καλός τρόπος επίσης για να δείτε την πόλη. Οι ποδηλατόδρομοι διασχίζουν την πρωτεύουσα και υπάρχουν φαινομενικά ατελείωτοι ανοιχτοί χώροι πρασίνου (το Τέμπελχοφ Φίλντ, μια παρωχημένη άσφαλτος του αεροδρομίου που μετατράπηκε σε τεράστιο πάρκο, είναι στα highlights).

Επισκεφτείτε τώρα το Βερολίνο γιατί: Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια λειτουργίας του Ichiban Karaoke του Monster Ronson, το πιο θρυλικό και γνωστό καραόκε μπαρ του Βερολίνου (και όχι μόνο) που οι βραδιές του έχουν αφήσει ιστορία. Πρόκειται για μοναδική εμπειρία αφού τα events του και τα συγκεκριμένης θεματικής καραόκε πάρτυ δεν θα τα βρείτε πουθενά αλλού… Γενικά αν είστε της νυχτερινής διασκέδασης, το Βερολίνο είναι ο προορισμός σας! Δύσκολα θα βρείτε άλλη ευρωπαϊκή πόλη να το ανταγωνίζεται σε αυτό. Άλλωστε, όπως αναφέραμε και παραπάνω, στους Βερολινέζους αρέσει να κάνουν πάρτι, και σύμφωνα με την έρευνα η νυχτερινή ζωή της γερμανικής πρωτεύουσας είχε ένα εντυπωσιακό ποσοστό αποδοχής 82%!

Πηγή: Time Out

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ