Η πολύχρωμη και σχετικά άγνωστη πόλη της Ουγγαρίας βρίσκεται στη μέση του «χρυσού τριγώνου» μεταξύ Μπρατισλάβα, Βουδαπέστης και Βιέννης και φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία αρχιτεκτονικών, πολιτιστικών και φυσικών θησαυρών.

Στο παλιό, μπαρόκ τμήμα της πόλης μπορεί να δει κανείς κτίρια και γλυπτά του 18ου αιώνα. Το Bécsi kapu tér, μια από τις παλαιότερες πλατείες της πόλης είναι ίσως η πιο όμορφη στην Ουγγαρία.

Στην πλατεία Σέτσενιτερ βρίσκεται το μοναστήρι των Βενεδικτίνων που χρονολογείται από το 1668 ενώ στο λόφο Κάπταλαν δεσπόζει το επισκοπικό μέγαρο, χτισμένο το 13ο και 16ο αιώνα.

8 πράγματα που οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας απαγορεύεται να κάνουν

Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει βόλτα στην προκυμαία και να επισκεφθεί τη μονή Pannonhalma, ένα από τα παλαιότερα ιστορικά μνημεία της Ουγγαρίας.

Η πόλη των ποταμών, όπως είναι γνωστή, φιλοξενεί επίσης μία από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής μηχανών στην Ευρώπη, η οποία προμηθεύει τα περισσότερα εργοστάσια αυτοκινήτων της ηπείρου.

Γκιούρ / Ουγγαρία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Φιορίνι (0,003 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες και 10 λεπτά από την Αθήνα για Μπρατισλάβα και 1 ώρα και 35 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βουδαπέστης. Από την Μπρατισλάβα φτάνει κανείς στο Γκιούρ με λεωφορείο σε 2 ώρες, ενώ από τη Βουδαπέστη με τρένο σε 1 ώρα και 40 λεπτά.ΓΚΙΟΥΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

ΓΚΙΟΥΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑΓΚΙΟΥΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Πράγα: Το φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο ελκυστική!Γίνεται χρυσή!

ΓΚΙΟΥΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

ΓΚΙΟΥΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

ΓΚΙΟΥΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

ΓΚΙΟΥΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

πηγή:se-skepseis.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ