Η Νταιάνα Γκικοπούλου, cabin crew manager στην Global Aviation SA, μας έδωσε όλες τις πληροφορίες για όσους θέλουν να κάνουν καριέρα πληρώματος καμπίνας.

Σε πολλούς παραμένει άγνωστο πως το επάγγελμα του αεροσυνοδού, πέρα από τη μεγάλη ζήτηση που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια, έχει και αξιόλογες προοπτικές καριέρας.

Το ζευγάρι που ταξιδεύει όλο τον κόσμο για να συναντηθεί και να βγάλει μια φωτογραφία

Global Aviation: Προοπτικές καριέρας των αεροσυνοδών

«Το επάγγελμα του αεροσυνοδού είναι μια μεγάλη βιομηχανία με πολλαπλές επιλογές και ευκαιρίες ανάπτυξης, ενώ ο ρόλος του αεροσυνοδού δεν παραμένει ίδιος καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής καριέρας του, αλλά υπάρχει δυνατότητα προαγωγής και σε άλλες θέσεις, όπως είναι αυτή του ταμεία πληρώματος καμπίνας (cabin crew purser / cabin service director), η μετέπειτα εκείνη του εκπαιδευτή κατάρτισης σε θέματα ασφαλείας (safety training instructor)», σημειώνει η κα Γκικοπούλου. Ενώ συνεχίζει, λέγοντας: «Μία εναλλακτική προοπτική για την καριέρα πληρώματος καμπίνας συμπεριλαμβάνει εδαφικές θέσεις εργασίας στον τομέα της αεροπορίας, στον χώρο του μάρκετινγκ, τις πωλήσεις ή το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού. Εάν επιθυμείτε να ακολουθήσετε μια καριέρα ως VIP πλήρωμα καμπίνας, τότε θα πρέπει να συμπληρώσετε αιτήσεις σε ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες.

Διαβάστε ακόμα:  Επιβάτης κατάφερε να προσγειώσει αεροπλάνο χωρίς να έχει καμία εμπειρία!

Ryanair: Η αποκάλυψη για το μύθο των φθηνών εισιτήριων

Οι πελάτες είναι κατά κανόνα ανώτερου κύρους, από κυβερνητικά στελέχη έως και μέλη βασιλικών οικογενειών, ενώ πολλές από τις VIP θέσεις εργασίας είναι βασισμένες στις αναβαθμισμένες περιοχές της Μέσης Ανατολής. Ολες οι αεροπορικές εταιρίες δέχονται αιτήσεις και προσλαμβάνουν προσωπικό καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, επομένως φροντίστε να ελέγχετε τις ανάλογες ιστοσελίδες τακτικά και να συμπληρώνετε αιτήσεις. Η Global Aviation προσφέρει υπηρεσίες στην εύρεση εργασίας και σας κρατά ενήμερους με τις πιο πρόσφατες κενές θέσεις εργασίας. Επιπλέον, σας βοηθά στην προετοιμασία και εξάσκηση της διαδικασίας των συνεντεύξεων. Προτείνουμε να φροντίζετε πάντοτε να κάνετε πλήρη έρευνα της αεροπορικής εταιρίας που σας ενδιαφέρει, έτσι ώστε να μπορείτε να υποστηρίξετε την αίτησή σας ανάλογα».

πηγή:airnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ