Κρυφοί κολπίσκοι με τυρκουάζ νερά, πευκόφυτες πλαγιές και πολύχρωμα σπιτάκια καλωσορίζουν τον επισκέπτη στο πάλαι ποτέ γραφικό ψαροχώρι.

Το Πορτοφίνο στα βορειοδυτικά της Ιταλίας συνδυάζει ιδανικά την ιταλική παράδοση και τη γαλήνια ατμόσφαιρα με τον κοσμοπολίτικο αέρα που το έκανε διάσημο. Βρίσκεται μόλις 24 χιλιόμετρα νότια της Γένοβας ωστόσο μέχρι τη δεκαετία του ’50 ήταν σχεδόν άγνωστο στον υπόλοιπο κόσμο.

Ξεχάστε το Μιλάνο και τη Ρώμη! Γνωρίστε 10+4 εναλλακτικές πόλεις της Ιταλίας που θα σας κλέψουν την καρδιά!

Όταν το παραθαλάσσιο θέρετρο έγινε τόπος έλξης γνωστών συγγραφέων, εξελίχθηκε σταδιακά στο αγαπημένο μέρος διακοπών τόσο των επωνύμων όσο και της αριστοκρατικής ελίτ.

Από τη Σοφία Λόρεν και τη Μαρία Κάλλας μέχρι το Δούκα του Ουΐνδσορ και τη Μαντόνα, το Πορτοφίνο αναδείχθηκε σε ένα από τα ακριβότερα θέρετρα της ιταλικής ριβιέρας. Η παραδοσιακή του αρχιτεκτονική και το απαράμιλλο φυσικό τοπίο εντυπωσιάζει τον ταξιδιώτη και του δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψει το νόημα της dolce vita.

Διαβάστε ακόμα:  Η πολύχρωμη αυτή πόλη της Πολωνίας μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από σελίδες παραμυθιού...

Περιπλανηθείτε στα στενά καλντερίμια, θαυμάστε από κοντά τις δυο ιστορικές εκκλησίες San Giorgio και San Martino του 11ου αιώνα και εξερευνήστε το βυθό αναζητώντας το άγαλμα του «Χριστού της Αβύσσου» που προστατεύει τους ντόπιους.

Αξίζει να επισκεφθείτε το κάστρο Castello Brown που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο και τη μικρή πλατεία Martiri dell’ Olivetta.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

portofino

Πορτοφίνο / Ιταλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Ρώμης είναι 3 ώρες και 55 λεπτά από την Αθήνα και 6 ώρες και 5 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια μπορείτε να μεταβείτε στο Πορτοφίνο με καραβάκι.

11 λόγοι για να επισκεφθείτε την ακτή Αμάλφι… χτες!

ΠΟΡΤΟΦΙΝΟ ΙΤΑΛΙΑ

 

ΠΟΡΤΟΦΙΝΟ ΙΤΑΛΙΑ

 

ΠΟΡΤΟΦΙΝΟ ΙΤΑΛΙΑ

 

ΠΟΡΤΟΦΙΝΟ ΙΤΑΛΙΑ

 

ΠΟΡΤΟΦΙΝΟ ΙΤΑΛΙΑ

 

ΠΟΡΤΟΦΙΝΟ ΙΤΑΛΙΑ

 

ΠΟΡΤΟΦΙΝΟ ΙΤΑΛΙΑ

 

ΠΟΡΤΟΦΙΝΟ ΙΤΑΛΙΑ

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ