Ατελείωτες δαντελωτές ακτές, μοναδικοί αρχαιολογικοί χώροι, αλώβητα μνημεία της Χριστιανοσύνης και πολλοί ανεξερεύνητοι θησαυροί συνθέτουν τον καμβά της Χαλκιδικής.

Σπήλαιο των Πετραλώνων

Το Σπήλαιο των Πετραλώνων αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια στην Ευρώπη. Τα ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί στο εσωτερικό του αποκαλύπτουν ότι η Χαλκιδική κατοικείται ήδη από την παλαιολιθική εποχή. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει βέβαια το κρανίο του Αρχανθρώπου, το οποίο σύμφωνα με την επικρατέστερη θεωρία υπολογίζεται ότι είναι 700.000 χρόνων. Με άλλα λόγια, ο αρχάνθρωπος είναι ο αρχαιότερος Ευρωπαίος! Επισκεφτείτε το σπήλαιο και θαυμάστε το δαιδαλώδες περίτεχνο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες τοπίο αλλά και το μουσείο όπου εκτίθεται μεγάλος αριθμός απολιθωμένων οστών διαφόρων θηλαστικών.

Διαβάστε ακόμα:  Ελικώνας: Γραφικά κεφαλοχώρια, ανέγγιχτη φύση, όμορφες ορεινές διαδρομές και υπαίθριες δραστηριότητες σε μια εξόρμηση διαφορετική από τις άλλες...

5 μέρη για εκπληκτικές φοιτητικές διακοπές στο εξωτερικό!

Γνωρίζετε το Σπήλαιο των Πετραλώνων;

Αρχαία Όλυνθος

Επισκεφτείτε την Αρχαία Όλυνθο, μια από τις πιο καλοδιατηρημένες κλασικές ελληνικές πόλεις και θαυμάστε τα αρχαιότερα γνωστά ελληνικά ψηφιδωτά δάπεδα που αποτέλεσαν τον πρόδρομο των εντυπωσιακών ψηφιδωτών του Δίου, των Αιγών και της Πέλλας.

Δεκατρία πανέμορφα σημεία του πλανήτη από ψηλά

Γνωρίζετε το Σπήλαιο των Πετραλώνων;

Στάγειρα

Η πατρίδα του Αριστοτέλη, τα Στάγειρα Χαλκιδικής όπου γεννήθηκε το 384 π.Χ. ένας από τους μεγαλύτερους φιλόσοφους όλων των εποχών, αποτελεί ένα από τα πιο οργανωμένα πολεοδομικά συγκροτήματα των κλασικών χρόνων. Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ακρόπολη, την οχύρωση της πόλης, τον αρχαϊκό ναό, καθώς και κλασικές και ελληνιστικές οικίες.

Γνωρίζετε το Σπήλαιο των Πετραλώνων;

ΠΗΓΗ: .reader.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ