Η ταχύτατα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία της Tαϊβάν ξεκίνησε με μόλις δύο ελικοφόρα και κατάφερε με δεκάδες αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας να πραγματοποιεί πτήσεις παγκοσμίως.

H China Airlines είναι ο εθνικός αερομεταφορέας και η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Δημοκρατίας της Κίνας, της Tαϊβάν. Εχει την έδρα της στο Διεθνές Αεροδρόμιο Taoyuan και απασχολεί περισσότερους από 12.600 υπαλλήλους. Η China Airlines πραγματοποιεί περισσότερες από 1.400 πτήσεις εβδομαδιαία, σε 118 αεροδρόμια και 115 πόλεις, συ-μπεριλαμβανομένων των πτήσεων κοινού κωδικού, σε ολόκληρη την Ασία, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική αλλά και την Ωκεανία. Το 2013, η China Airlines ανακηρύχθηκε ως η 29η και η 10η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως, όσον αφορά τα έσοδα της σχετικά με τους επιβάτες ανά χιλιόμετρο και με το φορτίο αντίστοιχα.

Το χωριό της Ελβετίας όπου απαγορεύονται οι φωτογραφίες επειδή είναι πανέμορφο!

- Advertisement -

Η China Airlines έχει τρεις θυγατρικές αεροπορικές εταιρείες. Ειδικότερα, τη Mandarin Airlines, που πραγματοποιεί πτήσεις προς εγχώριους προορισμούς και προορισμούς χαμηλής ζήτησης, και την εταιρεία China Airlines Cargo, μέλος της Skyteam Cargo, που εκμεταλλεύεται έναν στόλο φορτηγών αεροσκάφων και διαχειρίζεται τη χωρητικότητα των αεροσκαφών της μητρικής αεροπορικής εταιρείας. Επιπλέον, έχει και την Tigerair της Ταϊβάν, η οποία αποτελεί αερομεταφορέα χαμηλού κόστους, που έχει συσταθεί από την China Airlines και τη αεροπορική εταιρεία της Σιγκαπούρης Tigerair Holdings και ανήκει εξ ολοκλήρου στον όμιλο China Airlines.

China Airlines
Η αεροπορική εταιρεία ιδρύθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1959 από έναν συνταξιούχο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, με έναν στόλο δύο PBY Amphibians αεροσκαφών, και αρχικά επικεντρώθηκε στις πτήσεις τσάρτερ, ενώ οι μετοχές της ανήκαν πλήρως στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κίνας. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, η China Airlines μπόρεσε να δημιουργήσει τις πρώτες προγραμματισμένες διαδρομές της, οι οποίες με την μετέπειτα απόκτηση περισσότερων αεροσκαφών γρήγορα πλήθυναν, καλύπτοντας αξιόλογο αριθμό προορισμών και πτήσεων.

Ταϊλάνδη: O Άγιος Βασίλης πήγε με… ελέφαντες φορτωμένους με δώρα!

Ως αερομεταφορέας της Ταϊβάν, η China Airlines είχε επηρεαστεί από διαμάχες σχετικά με το πολιτικό καθεστώς της Ταϊβάν που την απέτρεπαν από το να πετάξει σε ορισμένες χώρες. Ως τρόπο αποφυγής της διεθνούς διαμάχης, η China Airlines παρουσίασε το νέο λογότυπό της «plum blossom», αντικαθιστώντας την εθνική σημαία που είχε προηγουμένως.

China Airlines

Το άνθος δαμάσκηνου (plum blossom) είναι ένα από τα πιο αγαπημένα λουλούδια στην Κίνα και απεικονίζεται συχνά στην κινεζική τέχνη και ποίηση εδώ και αιώνες. Το άνθος των δαμάσκηνων θεωρείται σύμβολο του χειμώνα και προφήτης της άνοιξης, ενώ συμβολίζει την επιμονή, την ελπίδα, την ομορφιά και την αγνότητα. Η αλλαγή του λογότυπου σηματοδότησε και τη μετέπειτα συμφωνία της China Airlines να ξεκινήσει η διαδικασία ένταξής της στη συμμαχία αεροπορικών εταιρειών SkyTeam, που πραγματοποιήθηκε επίσημα στις 28 Σεπτεμβρίου του 2011.

Sun Cafe: Ηλιοθεραπεία μέσα στο καταχείμωνο του 1948

China Airlines
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιαπωνία είναι η σημαντικότερη αγορά του μεταφορέα, με πάνω από 180 πτήσεις εβδομαδιαίως από πολλαπλά σημεία της Ταϊβάν σε 14 ιαπωνικούς προορισμούς. Κατά την περίοδο 2011-2015, η China Airlines επικεντρώθηκε στην ενίσχυση του περιφερειακού της δικτύου, ενώ από το 2015 έως το 2020 ο μεταφορέας επεκτείνει το ευρωπαϊκό και βορειοαμερικανικό δίκτυό του με νέο στόλο μακρινών αποστάσεων.

Από τον Δεκέμβρη του 2017 ξεκινά τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις στο αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου, ενώ για το άμεσο μέλλον η China Airlines εξετάζει την έναρξη ευρωπαϊκών προορισμών, όπως η Βαρκελώνη, η Μαδρίτη, το Μιλάνο, το Παρίσι και η Πράγα, αλλά και στη Βόρεια Αμερική, τη Βοστώνη, το Σικάγο, το Σιάτλ, το Τορόντο και το Οντάριο της Καλιφόρνιας. Αλλα σχέδια δικτύων μακρινών αποστάσεων περιλαμβάνουν την αναβάθμιση των τύπων αεροσκαφών και την αλλαγή των δρομολογίων.

China Airlines

Η China Airlines
αντικατέστησε το Boeing 747-400 με το Boeing 777 σε όλες τις επιβατικές πτήσεις προς τη Φρανκφούρτη, το Λος Αντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο. Τέλος, το Airbus A350 XWB αντικατέστησε τα αεροσκάφη Airbus A340-300, Airbus A330-300 και Boeing 747-400 σε σύνδεση με το Αμστερνταμ (μέσω της Μπανγκόκ πριν από την A350), τη Ρώμη (μέσω Δελχί πριν από την A350), το Σαν Φρανσίσκο, το Βανκούβερ, τη Βιέννη και συνεχίζει…

Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται
ως ακολούθως:APG HELLAS

πηγή:airnews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ