Η νέα λειτουργία των Google Maps θα κάνει ευκολότερη τη ζωή των οδηγών. Είναι γεγονός πως οι Χάρτες της Google προσφέρουν πολύ περισσότερα από μια απλή καθοδήγηση στο δρόμο. Αποτελούν «δυνατό εργαλείο» για κάθε οδηγό ιδιαίτερα όταν βρίσκεται σε άγνωστες περιοχές όπου δεν γνωρίζει τους δρόμους.

- Advertisement -

Ωστόσο, μπορεί η εφαρμογή να είναι εργαλείο χρησιμότατο στην καθημερινότητα των οδηγών για την καθοδήγηση αλλά όχι μόνο γι αυτή καθώς προσφέρουν πολλές επιπλέον λειτουργίες, όπως την κίνηση στους δρόμους, σταθμούς διοδίων, σημεία ενδιαφέροντος ή ακόμα και αποθήκευση του σημείου στάθμευσης του αυτοκινήτου.

Τώρα η Google πάει ένα βήμα παραπέρα και δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να ενημερώνουν τους υπόλοιπους οδηγούς για τους λόγους συμφόρησης ενός οδικού άξονα στον οποίο κινούνται. Μπορεί η κίνηση στους δρόμους να αναπαρίσταται στους Χάρτες με κόκκινο χρώμα αλλά τώρα με τη νέα λειτουργία δίνεται η δυνατότητα στους οδηγούς αν γνωρίζουν τον λόγο συμφόρησης να μπορούν απλά και άμεσα να ενημερώσουν τους υπόλοιπους οδηγούς ώστε να αποφύγουν το συγκεκριμένο οδικό άξονα και να γλιτώσουν έτσι την ταλαιπωρία, τον χρόνο και τα νεύρα τους…

Η νέα λειτουργία χρειάζεται μόνο δύο απλές κινήσεις ώστε να γίνει η ενημέρωση. Πατάτε επάνω στην καρτέλα που σας ενημερώνει για τον χρόνο άφιξής σας. Η πρώτη επιλογή ονομάζεται «προσθήκη αναφοράς». Μόλις την επιλέξετε, εμφανίζεται μία νέα καρτέλα με 7 επιλογές. Πρόκειται για τις πιθανές αιτίες συμφόρησης. Επιλέγετε την αντίστοιχη.

Οι επιλογές που δίνει είναι οι εξής:

  • Τρακάρισμα
  • Επιβράδυνση
  • Εργασίες Οδοποιίας
  • Κλειστή Λωρίδα
  • Σταματημένο όχημα
  • Αντικείμενο στον δρόμο
  • Επιπλέον υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής του ραντάρ ταχύτητας, στην περίπτωση που αντιληφθείτε την ύπαρξή του.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ