Μια ερειπωμένη πρωτεύουσα με πολύ λίγους κατοίκους που η Guardian την χαρακτήρισε “σουρεαλιστική πόλη” εξαιτίας των τεράστιων δρόμων και των εντυπωσιακών κτηρίων που έρχονται σε αντίθεση με τους ελάχιστους ανθρώπους που συναντά κανείς εδώ…

Η Naypyidaw (Νέπιντο) είναι η πρωτεύουσα της Μιανμάρ από το 2006 και καταλαμβάνει έκταση 7.054 τ.χλμ., ενώ ο πληθυσμός της είναι μόλις 1.160.242 άτομα. Για να καταλάβουμε πόσο… άδεια είναι η πόλη, το Λονδίνο καταλαμβάνει 1572 τ.χλμ. είναι δηλαδή 4 φορές μικρότερο και έχει πληθυσμό οχτώ φορές μεγαλύτερο.

Αυτές είναι οι πιο εντυπωσιακές πισίνες του κόσμου!Έχουν γυάλινο πυθμένα!(photo)


Η κυβέρνηση της Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία) αποφάσισε να μεταφέρει την πρωτεύουσα της χώρας από τη Ρανγκούν στη Naypyidaw, η οποία χτίστηκε από το μηδέν με σκοπό να γίνει το διοικητικό και οικονομικό κέντρο της χώρας και όχι μόνο. Τα μεγαλεπήβολα σχέδια οδήγησαν στη δημιουργία μιας μεγαλούπολης ικανής να φιλοξενήσει εκατομμύρια πολιτών. Κατασκευάστηκαν μεγάλοι δρόμοι, κάποιοι φτάνουν ακόμη και τις 20 λωρίδες(!), πλατείες, πάρκα, μνημεία και συγκροτήματα κατοικιών. Πράγματι, δημιουργήθηκε μια σύγχρονη πόλη ικανή να προσφέρει όλες τις απαιτούμενες ανέσεις στους κατοίκους της.


Ωστόσο, δημιουργήθηκε ένα… μικρό πρόβλημα. Η πόλη δεν προσέλκυσε τον αριθμό των κατοίκων που υπολόγισε η κυβέρνηση με αποτέλεσμα να μοιάζει με πόλη-φάντασμα. Ελάχιστα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόμους και τα πάρκα και οι πλατείες μοιάζουν άδεια. Μάλιστα αναστάλθηκε η κατασκευή μετρό, καθώς δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη.

Τρυπώσαμε στο εσωτερικό του πιο πολυτελούς ξενοδοχείου στον κόσμο! (Photos + Video)

Η πόλη συντηρείται, παραμένει πεντακάθαρη και λαμπερή, αλλά χωρίς ζωή και κίνηση. Η πρώην πρωτεύουσα Ρανγκούν παραμένει το οικονομικό κέντρο και αναπτύσσεται πιο γρήγορα, ενώ η μεταφορά των κυβερνητικών υπηρεσιών στη νέα πρωτεύουσα έχει δυσκολέψει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα.

πηγή:pronews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ