Γύθειο

Η ιστορική κωμόπολη – λιμάνι της Πελοποννήσου, το Γύθειο, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις εκβολές του ποταμού Ευρώτα. Πρόκειται για μια πόλη με νησιώτικο αέρα, προσδίδοντας μια μοναδική αίσθηση σε όσους την επισκεφθούν μέσα από την επιβλητικότητα αλλά και την αρχοντιά της.

- Advertisement -

Βόλτα στο Γύθειο

Με φόντο τη θάλασσα μπροστά και το λόφο με τα παλιά, διώροφα και τριώροφα νεοκλασικά του σπίτια πίσω, στην προκυμαία του Γυθείου μπορείτε να απολαύσετε στιγμές απόλυτης ηρεμίας μέσα από το μαγευτικό τοπίο. Το πιο πιθανό είναι να χάσετε την αίσθηση του χρόνου καθώς κάνετε την βόλτα σας σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο.

Παράλληλα, μπορείτε να απολαύσετε γευστικούς μεζέδες πλάι στην θάλασσα στα παραδοσιακά ταβερνάκια που θα βρείτε και να τα συνοδέψετε με ούζο ή αν είστε λάτρης του καφέ, απολαύστε τον την ώρα που ο ήλιος θα βουτάει μες την θάλασσα δημιουργώντας ένα κινηματογραφικό τοπίο.

Γύθειο, καφεδάκι

Στην νότια άκρη της πόλης, θα συναντήσετε ένα μικρό νησί, την αρχαία Κρανάη ή Μαραθονήσι, που ενώνεται με το Γύθειο και μπορείτε εύκολα να το επισκεφτείτε, στο οποίο βρίσκεται και ο παραδοσιακός πύργος του Τζαννετάκη Γρηγοράκη, οπλαρχηγού της Επανάστασης, όπου λειτουργεί Ιστορικό Μουσείο με μανιάτικα εκθέματα. Σύμφωνα με τον Όμηρο, στο κατάφυτο αυτό νησάκι κατέφυγαν ο Πάρις και η Ελένη για να ζήσουν τον έρωτα τους λίγο πριν κατευθυνθούν προς την Τροία.

Στους πρόποδες του λόφου βρίσκεται και το αρχαίο θέατρο που σήμερα φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής, ενώ βόρεια της πόλης του Γυθείου, στο λόφο, βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης.

Κάντε μια βόλτα στο μαγευτικό Γύθειο μέσα από το βίντεο:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ