Μετά από έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε 24 χώρες για την καλύτερη κουζίνα, η ιταλική κουζίνα αποδείχτηκε η καλύτερη στον κόσμο! Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η κινεζική την οποία ακολουθεί η ιαπωνική, ενώ η ελληνική κουζίνα βρίσκεται στη 12η θέση, ανάμεσα στις 34 όλου του κόσμου.

Η ιταλική κουζίνα ψηφίστηκε η καλύτερη του κόσμου

Το ερώτημα στην έρευνα, το οποίο απευθύνθηκε σε 25.000 άτομα που πήραν μέρος, ήταν ποια κουζίνα που δοκίμασαν πρόσφατα τους άρεσε περισσότερο. Η ιταλική βγήκε πρώτη με τη συντριπτική πλειοψηφία του 84% να την ψηφίζει!

- Advertisement -
Η ιταλική κουζίνα ψηφίστηκε η καλύτερη του κόσμου
Η ιταλική κουζίνα ψηφίστηκε η καλύτερη του κόσμου

Οι ίδιοι οι Ιταλοί φάνηκαν να υποστηρίζουν απόλυτα την κουζίνα τους με το 99% να την ψηφίζει. Ποσοστά πάνω από 90% συγκέντρωσε και από τους Ιάπωνες (94%) και -παραδόξως- από τους Γάλλους (92%). Από την άλλη σχετικά χαμηλό ποσοστό η ιταλική κουζίνα πήρε από τους Κινέζους οι οποίοι φάνηκε να μην είναι και λάτρεις της, καθώς συγκέντρωσε το 59% των ερωτηθέντων.

Δεύτερη στον κόσμο κατόπιν έρευνας η κινέζικη κουζίνα
Δεύτερη στον κόσμο κατόπιν έρευνας η κινέζικη κουζίνα

Στη 2η θέση η κινεζική κουζίνα

Ακριβώς μετά στην ιταλική στη δεύτερη θέση βρίσκεται η κινεζική κουζίνα που πέτυχε περίπου το ποσοστό του 78% επί των ερωτηθέντων. Η κινεζική κουζίνα δεν υποστηρίχτηκε από την Σαουδική Αραβία και την Ινδονησία οι οποίες την ψήφισαν σε ποσοστά 54% και 57% αντίστοιχα.

Δεύτερη στον κόσμο κατόπιν έρευνας η κινέζικη κουζίνα

Στη 3η θέση της λίστας η ιαπωνική

Την 3η θέση της λίστας καταλαμβάνει η ιαπωνική κουζίνα με ποσοστό 71% στα 24 κράτη. Και εδώ η Σαουδική Αραβία δεν υποστήριξε ούτε την ιαπωνική ψηφίζοντας θετικά μόλις το 43%. Προς έκπληξη όλων, λιγότερο δημοφιλής αναδείχτηκε η περουβιανή κουζίνα η οποία ήταν κάτω και από τη φιλανδική!

Η ιαπωνική κουζίνα ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου

Η δική μας κουζίνας βρίσκεται στη 12η θέση

Οι Ιάπωνες που αποδείχτηκαν πολύ αυστηροί κριτές, καταψήφισαν και την ελληνική κουζίνα ενώ λάτρεις της φαίνεται να είναι οι Σουηδοί. Η χώρα μας κατέλαβε τη 12η θέση ακριβώς κάτω από την κορεάτικη και πάνω από τη βιετναμέζικη κουζίνα.

Η ελληνική κουζίνα ψηφίστηκε 12η στον κόσμο

Βάση της έρευνας αυστηρότεροι κριτές όλων, ανάμεσα στα 24 κράτη που συμμετείχαν αποδείχτηκαν οι Ιάπωνες. Από τις 34 κουζίνες που συμμετείχαν, έδωσαν ποσοστό λιγότερο από 50% στις 23 ενώ μόλις το 39% των ερωτηθέντων Ιαπώνων είπε ότι του άρεσε μια ξένη κουζίνα που είχε δοκιμάσει. Αντίθετα με τους Φιλιππινέζους που στο ίδιο ερώτημα απάντησαν θετικά σε ποσοστό 67%.

Η ελληνική κουζίνα ψηφίστηκε 12η στον κόσμο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ