Οι περισσότερες χώρες στον κόσμο εκπέμπουν πολύ διοξείδιο του άνθρακα. Περισσότερο από ότι μπορούν να απορροφήσουν τα δάση τους. Γι’ αυτό υπάρχει μεγάλη περιβαλλοντική μόλυνση στα περισσότερα αστικά κέντρα. Ωστόσο, υπάρχει μια χώρα που είναι διαφορετική. Μόνο μία!

Ανάμεσα στην Κίνα και στην Ινδία, είναι το Μπουτάν. Είναι η μοναδική χώρα στον πλανήτη με αρνητικά πρόσημα στην εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα.

Με λίγα λόγια, απορροφά περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από ότι εκπέμπει. Το κράτος αυτό αποτελείται από 800.000 κατοίκους. Η βιώσιμη ενέργεια είναι μέρος της ταυτότητας και της πολιτικής της χώρας

ShutterstockΟ πρωθυπουργός της χώρας ανέφερε ότι αυτό συμβαίνει χάρη στην οικονομική ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά.

Μάλιστα, το Σύνταγμα της χώρας επιβάλλει να είναι φυτεμένο με δάση το 60% της συνολικής γης της χώρας όλο τον χρόνο.

10 φωτογραφίες του κόσμου που συκλονίζουν

Η χώρα διαθέτει υδάτινο δίκτυο με ποτάμια που ηλεκτροδοτεί το μεγαλύτερο τμήμα της. Ακόμη, έχει μειώσει την χρήση πετρελαίου για τις δημόσιες μεταφορές.

shutterstock

Στόχος του ΟΗΕ για το 2030, είναι να εισάγει τις αναπτυσσόμενες χώρες στην οικονομία με χαμηλές εκπομπές άνθρακα ώστε να μειωθεί το ανθρώπινο αποτύπωμα.

Σύμφωνα με τον Independent, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα χτύπησαν ρεκόρ το 2017, λόγω των αυξανόμενων αναγκών για ενέργεια.

Οι σοβαρές συνέπειες του όλο και περισσότερου διοξειδίου του άνθρακα στο περιβάλλον είναι πολλές και ποικίλες και έχουν να κάνουν με την υπερθέρμανση του πλανήτη, το λιώσιμο των πάγων και την αλλαγή στα καιρικά φαινόμενα.

Σίκινος: Ένας κόσμος ανεξερεύνητος

Φαίνεται ότι μόνο το Μπουτάν έχει βρει έως τώρα τη λύση και αποτελεί επίγειο παράδεισο πρασίνου και οξυγόνου.

shutterstock
πηγή: bovary.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ