Η πανέμορφη πόλη της Ισπανίας, με τα γραφικά σοκάκια, που θα κλέψει την καρδιά σας.

Η πανέμορφη αρχιτεκτονική και η πλούσια πολιτισμική της ιστορία έχουν τοποθετήσει τη Σαλαμάνκα σ’  έναν από τους πιο όμορφους τόπους της Ισπανίας και ταυτόχρονα έναν προορισμό που θα θυμάσαι για πάντα.

- Advertisement -

Το «παρατσούκλι» της είναι La Dorada

γιατί τα κτίρια από ψαμμίτη που την κάνουν να λάμπει, η Σαλαμάνκα είναι ένας μαγικός προορισμός που μπορεί να υπερηφανεύεται για την ιστορία, τον πολιτισμό, την κουζίνα και τα αξιοθέατα της. Είστε έτοιμοι να μάθετε περισσότερα;

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τους κορυφαίους τρεις λόγους για να επισκεφτείτε τη Σαλαμάνκα της Ισπανίας!

Διαβάστε επίσης: Η βρετανική Telegraph υμνεί τις ομορφιές της Ελλάδας

Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά

Η αρχαία Σαλαμάνκα διαθέτει πλούσιο και ποικίλο πολιτισμό που χρονολογείται πάνω από 2.000 χρόνια. Για να δείτε από πρώτο χέρι την ποικιλομορφία της πόλης, πρέπει να κάνετε μόνο μια σύντομη βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Σαλαμάνκα, όπου η ρωμανική, γοτθική, μαυριτανική, αναγεννησιακή και μπαρόκ αρχιτεκτονική συνδυάζονται αβίαστα.

Μετά την ίδρυση του πρώτου πανεπιστημίου της Ισπανίας,

η Σαλαμάνκα απέκτησε κύρος ως μία από τις μεγαλύτερες αναγεννησιακές πόλεις στην Ευρώπη και το κέντρο της ισπανικής χρυσής εποχής. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν ήταν ασυνήθιστο να βλέπεις παγκοσμίου φήμης συγγραφείς, καλλιτέχνες και φιλόσοφους να περιπλανιούνται στους δρόμους. Το Cervantes, το San Juan de la Cruz και το Lope de Vega είναι μερικά από τα κοινά ονόματα που έχουν οι δρόμοι της Σαλαμάνκα.

- Advertisement -

Διαβάστε επίσης: Polignano a mare: «Μυστικές» σπηλιές και αμμουδιές για ρομαντικούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ