Ίσως να μην έχετε φανταστεί ποτέ τη Ρώμη χιονισμένη, μιας και σε όλες τις εικόνες της παρουσιάζεται ηλιόλουστη και επιβλητική, με τα υπέροχα κτίρια που την πλαισιώνουν.

Ένα σπάνιο όμως για την περιοχή φαινόμενο έκανε την εμφάνιση του και κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει το υπερθέαμα που κατάφερε να δημιουργήσει αυτό. Η Ρώμη καλύφθηκε από λευκό και παχύ χιόνι, από το Βατικανό, μέχρι το Κολοσσαίο.

 

Δυστυχώς, πολύς κόσμος αποκλείστηκε στο σπίτι του και τα σχολεία ανέστειλαν τη λειτουργία τους, ενώ οι αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, αν είναι δυνατόν.

 

 

Ως εκ τούτου, η πόλη ήταν άδεια, πάρα πολύ ήσυχη και κατάλευκη, αφήνοντας στους λίγους και τυχερούς που την περπάτησαν φωτογραφίες – θησαυρό. Μιας και η πόλη δεν είναι εξοπλισμένη για την αντιμετώπιση τέτοιων καιρικών φαινομένων, αφού σπάνια εμφανίζονται εκεί, η τοπική διοίκηση ζήτησε τη βοήθεια άλλων πόλεωνκαι συγκεκριμένα τη μετάβαση εκχιονιστικών μηχανημάτων, ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι.

Ο απόλυτος οδηγός για την Ρώμη: Τι να δείτε σε 4 μέρες στην Αιώνια Πόλη!

Η συγκεκριμένη χιονόπτωση, σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι η σφοδρότερη που έχει πλήξει τη Ρώμη, τη συγκεκριμένη περίοδο, εδώ και δεκαετίες.

Εκτός από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ιδρύματα, κλειστό είναι και το κεντρικό αεροδρόμιο της Ιταλικής πρωτεύουσας, στο οποίο λειτουργεί μόνον ένας διάδρομος, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο έχει κλείσει εντελώς προσωρινά.

Ταξιδέψτε μέσα σε 3 λεπτά σε κάθε γωνιά της Ρώμης!

Φαίνεται ό,τι η κακοκαιρία που επικρατεί στην Κεντρική Ευρώπη, έχει δημιουργήσει απίστευτα θέματα στους πολίτες, καθώς έχει προκαλέσει και τον θάνατο τριών ανθρώπων, 2 στην Πολωνία και 1 στη Γαλλία. Το πολικό ψύχος που ήρθε από τη Σιβηρία, έχει φέρει μαζί του θερμοκρασίες των -10 βαθμών Κελσίου, που έχουν αίσθηση -18

Καμαρώστε τη πολύχρωμη, γραφική πόλη που βρίσκεται στις Aυστριακές Άλπεις!

Ξεχάστε το Μιλάνο και τη Ρώμη! Με αυτή τη προσφορά θα γνωρίσετε τον απόλυτο προορισμό της Ιταλίας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ