Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
22.6 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ Σκωτία παρήγαγε διπλάσια ενέργεια από αυτή που χρειάζεται για ένα μήνα...

Η Σκωτία παρήγαγε διπλάσια ενέργεια από αυτή που χρειάζεται για ένα μήνα με τη βοήθεια του αέρα

Η Σκωτία έφτασε ένα ακόμα ορόσημο στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές τον προηγούμενο μήνα, όπου ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, τα αιολικά πάρκα της πέτυχαν αρκετή παραγωγή ενέργειας για να καλυφθούν οι ανάγκες διπλάσιων σπιτιών απ’ ότι έχει η χώρα.

Οι ισχυροί άνεμοι και τα τελευταία κατάλοιπα του τυφώνα Οφηλία βοήθησαν στο να διοχετευθεί το εξωπραγματικό ποσό 1.7 εκατομμυρίων μεγαβατώρων στο εθνικό τους δίκτυο. Για να το θέσουμε διαφορετικά, για 28 ημέρες η παραγωγή αιολικής ενέργειας ήταν αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες όλων των σπιτιών στη Σκωτία. Για 15 από τις μέρες αυτές ήταν μάλιστα αρκετή για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες όλου του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι παραπάνω υπολογισμοί δημοσιεύθηκαν από τη WWF Σκωτίας χρησιμοποιώντας στοιχεία από το WeatherEnergy. Στις 2 Οκτωβρίου, οι ανεμογεννήτριες παρήγαγαν αρκετή ενέργεια για 7.116 εκατομμύρια σπίτια, δηλαδή σχεδόν 3 φορές τον αριθμό των σπιτιών της Σκωτίας.

Έσκασε τώρα! Η Ryanair προσφέρει 250.000 θέσεις από 9,99€!Ισχύει ως 12/11

- Advertisement -

Ο διευθυντής της WWF Σκωτίας Sam Gardner είπε: «Τα νούμερα αυτά πραγματικά “φυσάνε”, αλλά αποτελούν και μέρος μίας ευρύτερης τάσης παραγωγής όλο και περισσότερης πράσινης ενέργειας, η οποία έχει γίνει δυνατή λόγω των πολλών ετών πολιτικής υποστήριξης της προσπάθειας αυτής στη Σκωτία. Κατά τη διάρκεια του έτους, οι ανανεώσιμες πηγές καλύπτουν πάνω από τις μισές από τις ενεργειακές μας ανάγκες».

Καλάβρυτα: Άγρια φυσική ομορφιά,απόκρημνοι βράχοι,πλούσια νερά και παραδοσιακά στοιχεία!

Αν και τα νούμερα αυτά είναι αναμφίβολα εντυπωσιακά, συνεχίζει να υπάρχει το θέμα του πως όλη αυτή η ενέργεια διανέμεται ή αποθηκεύεται μέχρι να χρειαστεί. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με τις ανεμογεννήτριες είναι ότι δεν μπορείς απλά να «ανοίξεις» τον αέρα όταν τον χρειάζεσαι. Αντίθετα η επιπρόσθετη ενέργεια που παράγεται από τον αέρα θα πρέπει είτε να διανεμηθεί εκτός Σκωτίας ή να αποθηκευτεί μέχρι να χρειαστεί.

Ενώ ο Elon Musk της Tesla ήδη εργάζεται πάνω σε ένα σύστημα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας μεγάλης δυναμικής στην Αυστραλία, η Κυβέρνηση της Σκωτίας αυτή τη στιγμή παρακολουθεί ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Batwind.

Ήχησαν οι σάλπιγγες της Αποκάλυψης; Μυστήριο με περίεργους ήχους τρομάζει το διαδίκτυο

Αυτό το σύστημα ηλεκτρικών συσσωρευτών δυναμικής 1Mwh αναπτύσσεται από την Νορβηγική εταιρεία ενέργειας Statoil και θα αποθηκεύει πλεονάζουσα ενέργεια, η οποία παράγεται από το Hywind, το μεγαλύτερο, αιολικό πάρκο με πλωτές ανεμογεννήτριες που βρίσκεται έξω από τα παράλια της Σκωτίας.

Αν και το Batwind είναι ένα πρότζεκτ με σχετικά χαμηλή αποθηκευτική δυναμική (όσο 2 εκατομμύρια iPhone περίπου), είναι ένα πρώτο βήμα σε μία πιο ευρεία χρήση μεγάλων ηλεκτρικών συσσωρευτών σε συνδυασμό με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

πηγή:huffpost

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,275LikesΚάντε Like
88,541 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ