Τίτη Βελοπούλου Icons

Είναι κοντά στην Αθήνα, είναι τόσο διαφορετικά το ένα από το άλλο και θεωρούνται από τους πιο δηµοφιλείς προορισµούς… Ύδρα, Σπέτσες, Πόρος, Αίγινα, Αγκίστρι…

titi-profile Από την Τίτη Βελοπούλου ([email protected]fb-icon instagram

Όσο κλισέ και «πολυφορεµένα» κι αν ακούγονται, όσο κι αν ο κόσµος τα έχει συνδέσει µόνο µε τις πρώτες ανοιξιάτικες βόλτες και τα τελευταία µπάνια του Σεπτεµβρίου, µας δίνουν αρκετούς λόγους να τα επιλέξουµε όλες τις εποχές.

- Advertisement -

Αίγινα: Ο ανερχόμενος καλοκαιρινός προορισμός σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα (Photos)

Σπέτσες Icons Travellers

Είναι τα ιδανικά destinations για χαλαρά weekends µακριά από τη ρουτίνα και την κίνηση της πόλης, αλλά ακόµα και για απολαυστικά daily trips λόγω των συχνών δροµολογίων που τα συνδέουν καθηµερινά µε την Αθήνα, καθώς συνδυάζουν χαλάρωση, καλό φαγητό σε γραφικά ταβερνάκια, cool διασκέδαση, υπέροχες παραλίες και µοναδικούς περιπάτους σε νησιώτικη αύρα. Με λίγα λόγια, mini… διακοπές όλο τον χρόνο!

Αυτές είναι οι top επιλογές διασκέδασης στις Σπέτσες!

Ύδρα Icons Travellers

Και αν σας αρέσει το ποδήλατο, µπορείτε να τα εξερευνήσετε ακόµα πιο εύκολα είτε µε δικό σας (το µεταφέρετε µε το καράβι – προσοχή όχι µε τα δελφίνια) είτε µε ένα νοικιασµένο. Όλα τους είναι πολύ φιλικά για το συγκεκριµένο µέσο, εκτός φυσικά της Ύδρας, όπου µέσα στον οικισµό απαγορεύεται κι αυτό όπως άλλωστε όλα τα τροχοφόρα.

Ύδρα: Το καρτποσταλικό νησί που κατέκτησε φέτος μέχρι και την Telegraph!

Τίτη Βελοπούλου

Αυτές, λοιπόν, είναι µερικές από τις αγαπηµένες µου διαδροµές:

1. Ο φυσιολατρικός γύρος των Σπετσών µε αφετηρία την Ντάπια και µέσω του Παλιού Λιµανιού. Εκτός από µερικά απαιτητικά σηµεία (µε απότοµες ανηφόρες), η διαδροµή 25 χλµ. είναι βατή και η θέα ανταµείβει σε κάθε στροφή. Πριν από το τέλος της, µια βουτιά στην παραλία µπροστά από το beach bar Καΐκι είναι άκρως αναζωογονητική!

2. Από το Μεγαλοχώρι στο Αγκίστρι µέχρι την Απόνησο (ή για πιο κοντά στα Ληµενάρια) για µπάνιο σε καταγάλανα νερά! Μέτριας δυσκολίας διαδροµή µε εναλλαγές στο τοπίο (6 χλµ. one way).

3. Μια ωραία και εύκολη διαδροµή ακόµα και για τον daily traveller είναι από το λιµάνι του Πόρου µέχρι την παραλία Love Bay (το Λιµανάκι της Αγάπης) ή τον Ρωσικό Ναύσταθµο (4 χλµ. one way).

Θέλω να ευχαριστήσω τη NATTOUR, που µε τίµησε µε τον τίτλο της πρέσβειρας των Bike Friendly Hotels στην Ελλάδα!

Μη χάσετε το νέο τεύχος του Icons Travellers με μοναδικές ιδέες για ταξίδι!

Icons Travellers

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ