Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
30.7 C
Athens
ΑρχικήΕυρώπηΕυρώπη: Οι 5 πιο όμορφες και επιβλητικές γέφυρες,θαύματα της μηχανικής

Ευρώπη: Οι 5 πιο όμορφες και επιβλητικές γέφυρες,θαύματα της μηχανικής

Ο ρόλος που έχουν οι γέφυρες είναι κομβικός αφού συνδέουν δύο απρόσιτα μεταξύ τους σημεία. Μάλιστα κάποιες δεν συνδέουν απλώς δύο κομμάτια γης, αλλά ενδεχομένως να συνδέουν πόλεις ακόμα και πολιτισμούς. 

Κατασκευάζονται για να διευκολύνουν την πρόσβαση από το ένα μέρος στο άλλο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η κατασκευή τους είναι τυχαία. Υπάρχουν γέφυρες έργα τέχνης και μερικές από αυτές είναι στην Ευρώπη.

Κωνσταντινούπολη: Δεν την έχετε ξαναδεί έτσι! Από ψηλά μοιάζει με ψηφιδωτό

- Advertisement -

Tower Bridge – Λονδίνο

Φωτογραφία: Μunish Chandel

Η Tower Bridge (κατασκευάστηκε 1886–1894).
Εχει μήκος 265 μέτρων και είναι κινούμενη επιτρέποντας τα μεγάλα πλοία να συνεχίσουν το ταξίδι τους μέχρι τη γέφυρα του Λονδίνου. Ανοιγοκλείνει περίπου 1000 φορές το χρόνο.
Μπορείτε να επισκεφτείτε το εσωτερικό των δύο πύργων που κρύβουν τον μηχανισμό ανέλκυσης της γέφυρας και να περπατήσετε στην πεζογέφυρα που ενώνει τους πύργους. Στις μέρες μας

Ponte Vecchio – Φλωρεντία 

Φωτογραφία: Justin Brown

Το Ponte Vecchio είναι ένα από τα σύμβολα της Φλωρεντίας. Αποτελείται από τρεις τμηματικές καμάρες με ύψος 3,5-4 μέτρα και μήκος περίπου 30 μέτρα η κάθε μια. Είναι η παλαιότερη γέφυρα της Φλωρεντίας, στην Ιταλία. Πρόκειται για μια μεσαιωνική πέτρινη γέφυρα που μέχρι το 1218 ήταν η μοναδική που ένωνε τις ακτές πάνω από τον ποταμό Arno.Η γέφυρα ξαναχτίστηκε το 1345 μετά από πλημμύρες και είναι η μοναδική γέφυρα που δεν κατέστρεψαν οι Ναζί.

Pont du Gard, Γαλλία 

Φωτογραφία:wikipedia 

Πρόκειται για ένα ρωμαϊκό υδραγωγείο στα νότια της Γαλλίας, κοντά στην πόλη Remoulins, στην επαρχία Gard. Χτίστηκε από τους Ρωμαίους τον 1ο αιώνα μ.Χ.. Για την κατασκευή του χρειάστηκε να δουλέψουν για δέκα χρόνια 1.000 εργάτες-στρατιώτες. Η λειτουργία του Pont du Gard ήταν να μεταφέρει νερό στην πόλη Nîmes, κάνοντας μια διαδρομή 50 χιλιομέτρων.

Η ωραιότερη φυσική πισίνα που έχετε δει ποτέ σας!

Puente Nuevo – Ισπανία

Φωτογραφία: david-mills

Η Ρόντα (Ronda) είναι πόλη της Ισπανίας, που βρίσκεται στην επαρχεία της Μάλαγα. Πρόκειται για μια πόλη που βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων από τη μέση στάθμη της θάλασσας. Ιδρύθηκε αρχικά από τους Κέλτες τον 6ο π.Χ. αιώνα, που της έδωσαν το όνομα Arunda. Την πόλη διασχίζει και συνάμα χωρίζει στα δύο ο ποταμός Guadalevín και τρεις γέφυρες συνδέουν τις δύο πλευρές της πόλης. Πρόκειται για την Puente Romano-Ρωμαϊκή γέφυρα που είναι γνωστή και με το όνομα Puente San Miguel, την Puente Viejo-Παλιά γέφυρα, γνωστή και ως Puente Arabe και την Puente Nuevo-Νέα γέφυρα, της οποίας η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 1793. Η Puente Nuevo είναι η ψηλότερη και πιο γνωστή από τις γέφυρες.

6 ιδανικοί προορισμοί εντός Ελλάδας για ερωτευμένα ζευγάρια! Εσείς που θα πάτε;

Bastei -Γερμανία

Φωτογραφία: wikipedia
Το Bastei βρίκεται κοντά στο Rathen, νοτιοανατολικά της Δρέσδης στα 134 μέτρα πάνω από τον ποταμο Ελβε. Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό βραχώδη σχηματισμό.
Το 1824 κατασκευάστηκε στην περιοχή μια ξύλινη γέφυρα προκειμένου να διευκολύνει την πρόσβαση από τον ένα βράχο στον άλλο. Αυτή αντικαταστάθηκε το 1851 από την πετρόκτιστη γέφυρα Bastei, η οποία μαγεύει έως και σήμερα τους επισκέπτες.

 

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,299LikesΚάντε Like
88,188 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ