Τώρα με την Aegean το εισιτήριο σας μπορεί να γίνει «χρυσό»!
- Advertisement -

Νέα δρομολόγια για σύνδεση μερικών νησιών με τη Θεσσαλονίκη, που δεν έχουν ούτε ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη πόλη λόγω της Astra Airlines, αναλαμβάνει η Aegean!

Επίσης, δείτε τη θέση για το Τόκιο στη λίστα με τις πιο καινοτόμες πόλεις στον κόσμο! Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα;

Μεγάλα προβλήματα σύνδεσης με την ηπειρωτική Ελλάδα αντιμετωπίζουν αρκετά νησιά του Αιγαίου. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το “σβήσιμο” της Astra Airlines και η Aegean έχει αναλάβει από χθες να αναπληρώσει μεγάλο κομμάτι των δρομολογίων της.

Ανοικτό παραμένει το αίτημα διευθέτησης από πλευράς επιβατών που είχαν κλείσει εισιτήρια με την εν λόγο εταιρεία. Η διοίκηση παρατείνει και άλλο την επίσημη ενημέρωση, καθώς το αρχικό χρονικό όριο ξεπεράστηκε, καθώς ήταν για τις 15/11.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της Astra, την οποία η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών ΙΑΤΑ έχει ήδη θέσει εκτός των συστημάτων κρατήσεων, αναφέρει: «Η εταιρεία ενημερώνει ότι στα πλαίσια της επιχειρούμενης οικονομικής αναδιάρθρωσής της ανέστειλε προσωρινά την άδεια εκτέλεσης δημοσίων μεταφορών. Οι προγραμματισμένες πτήσεις από 15-11-2019 ακυρώνονται. Θα ενημερωθεί το επιβατικό κοινό οριστικά το αργότερο μέσα στις 7 επόμενες ημέρες για τα διευθέτηση αιτημάτων που σχετίζονται με οικονομικά θέματα».

Εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας κ. Ιωάννης Ζλατάνης δήλωσε ότι η εταιρεία υπέβαλε αίτηση για προσωρινή αναστολής της άδειας λειτουργίας της στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

«Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε χρηματοδότηση. Μέσω δανεισμού ή αναζήτηση μετόχων που θα μπορέσουν να εγγυηθούν τη συνέχιση της εταιρείας», δήλωσε ο ίδιος.

Η αίτηση για προσωρινή αναστολής της άδειας λειτουργίας κρίνεται τη δεδομένη στιγμή απαραίτητη. Για να ολοκληρωθεί, με τη συναίνεση δικαστηρίου το πρόγραμμα εξυγίανσης της εταιρείας.

Εκείνος την Παρασκευή απέφυγε να διευκρινίσει το τί μέλλει γενέσθαι με τις επιστροφές χρημάτων σε επιβάτες. Όπως φάνηκε εν συνεχεία από την επίσημη ανακοίνωση που ακολούθησε το Σάββατο, παραπέμφθηκε για αργότερα μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Τα δρομολόγια που προστίθενται

Από την πλευρά τoυ, ο μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας προχωρά στην προσθήκη νέων δρομολογίων από τη Θεσσαλονίκη αλλά και την Αθήνα. Η Aegean, προσθέτει 306 πτήσεις και ειδικότερα 28.476 θέσεις για δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Χίο – Σάμο –Κω – Ηράκλειο και Μυτιλήνη. Ενώ δρομολόγια θα εκτελούνται και από Αθήνα προς Χίο από τις 17 Νοεμβρίου μέχρι και τις 24 Μαϊου του 2020.

Η συνδεσιμότητα ορισμένων νησιών κρίνεται επιτακτική που δεν έχουν ούτε ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Θεσσαλονίκη. Όπως, η Λήμνος που παραμένει ακόμα σε στάση αναμονής.

Αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, παρά μόνο με την Αθήνα. Σε επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή την περασμένη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης ανέφερε: «Έχει διακοπεί πλήρως η συγκοινωνιακή σύνδεση της Λήμνου με Θεσσαλονίκη. Καθώς δεν υφίσταται ούτε και ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που να συνδέει απευθείας με τη συμπρωτεύουσα. Είναι βασικός προορισμός για το επιβατικό κοινό του νησιού μας. Αλλά και βασικός τροφοδότη της τουριστικής κίνησης από τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την τοπική οικονομία».

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ