Αεροπλάνο εν πτήσει

Η Spirit Airlines είναι η αεροπορική εταιρεία με την ταχύτερη ανάκαμψη στον κόσμο μετά την πανδημία. Μάλιστα, η αεροπορική εταιρεία έχει προσθέσει πάνω από 6.700 θέσεις από τον Νοέμβριο του 2019.

- Advertisement -

Η Spirit Airlines είναι η αεροπορική εταιρεία που έχει ανακάμψει περισσότερο από την πανδημία, με σημαντική αύξηση στις συχνότητες.
Οι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους όπως η Spirit, η IndiGo και η Ryanair έχουν δει θετικές βελτιώσεις, υποδεικνύοντας μια προτίμηση για την επιλογή χαμηλού κόστους μεταξύ των ταξιδιωτών.
Οι παλαιού τύπου μεταφορείς των ΗΠΑ, από την άλλη πλευρά, παρουσίασαν μείωση στις συχνότητες.

Η εταιρεία χαμηλού κόστους (ULCC) Spirit Airlines είναι η αεροπορική εταιρεία που έχει ανακάμψει περισσότερο στον κόσμο από την πανδημία. Η αεροπορική εταιρεία φέρεται να έχει προγραμματίσει σχεδόν 26.000 συχνότητες τον Νοέμβριο, που αντιπροσωπεύει αύξηση άνω του 35% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από την πανδημία.
Σε όλο τον κόσμο, οι ULCC έχουν επίσης δει βελτιώσεις ανάκαμψης εκτός από εταιρείες σημαίας, επιδεικνύοντας ανάπτυξη στις αντίστοιχες χώρες τους.

Spirit Airlines

Οι μεταφορείς χαμηλού κόστους ανακάμπτουν για τα καλά

Η Spirit είχε έναν χρόνο ανοδικής πορείας, αυξάνοντας σημαντικά το δίκτυο δρομολογίων της με την προσθήκη αρκετών νέων πτήσεων. Αντιθέτως, υπήρξαν κάποιες οπισθοδρομήσεις που αντιμετώπισε η αεροπορική εταιρεία, κυρίως με τα ζητήματα του κινητήρα της Pratt & Whitney, αλλά και με την αναστολή της προτεινόμενης συγχώνευσής της με την JetBlue Airways.
Παρά τα εμπόδια, η αεροπορική εταιρεία έχει βελτιώσει τις συχνότητές της από την πανδημία, τραβώντας τα βλέμματα των αναλυτών στην OAG, έναν πάροχο αεροπορικών αναλύσεων και δεδομένων. Μεταξύ των κορυφαίων είκοσι αεροπορικών εταιρειών που έχουν ανακάμψει περισσότερο στον κόσμο, η Spirit είναι η πρώτη, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της OAG.
Τα δεδομένα δείχνουν μια τάση μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους και τη βελτίωσή τους από την πανδημία. Η IndiGo με έδρα την Ινδία, η Ryanair με έδρα την Ιρλανδία και η Southwest Airlines με έδρα τις ΗΠΑ είναι μεταξύ των κορυφαίων πέντε, υποδεικνύοντας ότι οι ταξιδιώτες έχουν επιλέξει την επιλογή χαμηλού κόστους στην αγορά.
Κατά το τρίτο τρίμηνο, η χωρητικότητα της Ινδίας προσέγγισε τα προ πανδημίας επίπεδα και οι αριθμοί του IndiGo αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τη συνεχιζόμενη πρόοδο της χώρας. Η Κίνα, ωστόσο, είχε μια πολύ πιο αργή ανάκαμψη, αλλά ενδείκνυται βελτίωση με την απόδοση της Air China και της China Eastern μεταξύ των 10 κορυφαίων αεροπορικών εταιρειών που έχουν ανακάμψει περισσότερο.

Μείωση συχνοτήτων

Και οι τρεις παλαιού τύπου αερομεταφορείς των ΗΠΑ σημείωσαν μείωση στις συχνότητες από τον Νοέμβριο του 2019. Η Air Canada ολοκληρώνει την πρώτη 20άδα, ανακτώντας τις λιγότερες με μείωση συχνότητας κατά 30%.
Είναι ενδιαφέρον ότι όλοι οι μεταφορείς έχουν μειώσει τις συχνότητές τους σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με την OAG, η μείωση οφείλεται στο γεγονός ότι οι αεροπορικές εταιρείες αφιερώνουν παραδοσιακά χρόνο για να διεξάγουν ελέγχους συντήρησης αεροσκαφών και δίνουν στα πληρώματα περισσότερο χρόνο για ξεκούραση μετά την πολυάσχολη καλοκαιρινή περίοδο ταξιδιών.

Οι 20 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες ανά μέγεθος αγοράς

Η σύγκριση των αεροπορικών εταιρειών με βάση το μέγεθος της αγοράς οδηγεί σε διαφορά στην απόδοση. Ανά θέσεις, οι τέσσερις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ είχαν την κορυφή, σύμφωνα με την OAG.
Αν και η Spirit δεν μεταφέρει τους περισσότερους επιβάτες, σχεδόν 140.000 λιγότερους από τους Αμερικανούς, ο αερομεταφορέας εξακολουθεί να βελτιώνεται ανάλογα με το μέγεθος της αγοράς, προσθέτοντας περίπου 6.800 θέσεις από τον Νοέμβριο του 2019.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ