Υπάρχει μια παραλία στην Αττική που πραγματικά θα σας εκπλήξει με την απίστευτη ομορφιά της και κυρίως την ηρεμία της ενώ είναι άγνωστη στους περισσότερους. Βρίσκεται μόλις 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας στο σημείο που τελειώνει το Σούνιο και ξεκινάει το Λαύριο και ονομάζεται Τσίου.

Μην γελάσετε με το όνομα, έχουμε ξαναπεί ότι οι καλύτερες παραλίες έχουν τα πιο περίεργα ονόματα και αυτή η παραλία δε αποτελεί εξαίρεση. Όμορφα, γαλαζοπράσινα και καθαρά νερά σε μια γραφική τοποθεσία που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει.

- Advertisement -

Ο εμπνευστής του ονόματος της ή ο λόγος που ονομάστηκε έτσι παραμένει άγνωστος μέχρι και σήμερα, αλλά ένα είναι σίγουρο ότι αυτή η παραλία μπορεί να γίνει ένας προσωπικός παράδεισος. Ανοργάνωτη, ερημική και απομονωμένη είναι το όνειρο κάθε λουόμενου που ψάχνει την ησυχία και την ηρεμία του.

Πως θα φτάσετε

Η παραλία Τσιου βρίσκεται πολύ κοντά στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και στο Sounio Villas στο τέλος της χερσονήσου της Ποσειδωνίας. Στο τέλος του Σουνίου, εκεί που αρχίζει το Λαύριο ακολουθήστε την πινακίδα «Ακρωτήρι». Θα βρεθείτε σε ένα αδιέξοδο το οποίο δεξιά έχει σπίτια και αριστερά θάμνους. Παρκάρετε και ακολουθήστε τα αυτοσχέδια μονοπάτια ανάμεσα στους θάμνους. Σε 5 λεπτά θα βρίσκεστε στην παραλία.

Αν χαθείτε μην μπείτε στον κόπο να ρωτήσετε τους ντόπιους γιατί ή δεν την γνωρίζουν ή δεν την ξέρουν με το όνομα αυτό, τόσο καλά κρυμμένη είναι στο τέλος της χερσονήσου της Ποσειδωνίας.

παραλια τσιου

Ποια είναι η “μυστική” παραλία με τα 99 σκαλοπάτια που βρίσκεται μισή ώρα από την Αθήνα; (video)

Οργανωθείτε για την απόλυτη μονοήμερη

Όπως αναφέραμε πρόκειται για μια απόμερη, ειδυλλιακή και ερημική παραλία στην Αττική οπότε θα πρέπει να σκεφτείτε από πριν και να προμηθευτείτε τα απαραίτητα για μια υπέροχη μονοήμερη.

Φορτώστε το ψυγειάκι σας με νερό και σνακ και πάρτε το καφεδάκι σας από τον δρόμο. Στην παραλία Τσίου θα χαρείτε βουτιές και καθαρά νερά, καλό θα είναι να πάρετε το ραδιοφωνάκι ή και το αγαπημένο σας βιβλίο και ετοιμαστείτε να απολαύσετε το μπάνιο και την ηρεμία σας…

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ