Κι όμως… για όσους τολμούν να ταξιδέψουν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού  αλλά παράλληλα έχουν… εξαψήφια φορολογική δήλωση, η  Ισλανδία ανοίγει τα σύνορά της! Πιο συγκεκριμένα η Ισλανδία πρόσφατα αποφάσισε να αλλάξει τις προϋποθέσεις για την είσοδο και την παραμονή στη χώρα και κανείς κάτοικος ξένης χώρας δεν χρειάζονται πλέον βίζα για να μπει στην Ισλανδία.

Ισλανδία

Παρόλα αυτά τα σύνορα της χώρας παραμένουν κλειστά, ωστόσο ανοίγουν “επιλεκτικά” για ξένους οι οποίοι μπορούν να παραμείνουν μέχρι και 6 μήνες! Το “επιλεκτικά” έχει να κάνει με την προϋπόθεση ότι ο τουρίστας που θέλει να πάει πρέπει να απασχολείται σε δουλειά στη χώρα του που βγάζει σχεδόν εξαψήφια ποσά!

- Advertisement -

5 Million Star Hotel: Το ξενοδοχείο στην Ισλανδία με διαμονή μέσα απο διάφανες φούσκες

«Η ιδέα είναι να προσελκύσουμε επαγγελματίες υψηλού εισοδήματος ώστε να ξοδέψουν εδώ τα λεφτά τους, αντί για εκεί», εξηγεί στο Blοomberg ο πρώην βουλευτής Asta Gudrun Helgadottir.

Ισλανδία, Blue Lagoon
Blue Lagoon

Όπως σημειώνει, παρά το γεγονός ότι η μακρά παραμονή δεν είναι ακριβώς τουρισμός, το μέτρο έρχεται για να ανακάμψει η οικονομία της Ισλανδίας, γεμίζοντας με νέο κόσμο τα αδιάθετα σπίτια και τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας.

Η ισλανδία δεν είναι πρωτοπόρος σε αυτή την ιδέα καθώς ήδη το “μέτρο” αυτό με τους “τουρίστες υψηλούς εισοδήματος” εφαρμόζεται ήδη στις Βερμούδες, την Εσθονία και τα νησιά Μπαρμπέιντος.

Μια γεωθερμική λίμνη με μπαρ στη Ισλανδία που αποτελεί το όνειρο κάθε ταξιδιώτη! (εικόνες, video)

Υπέροχα φυσικά τοπία στην Ισλανδία

Η διαφορά ωστόσο της Ισλανδίας με τις άλλες χώρες είναι ότι το μέτρο της Ισλανδίας αφορά αποκλειστικά πλούσιους ανθρώπους. Ζητάει δηλαδή τις σχετικές αποδείξεις εισοδήματος το οποίο δεν πρέπει να είναι κάτω από 7.360 δολάρια το μήνα, δηλαδή τουλάχιστον 88.000 το χρόνο. Αυτό εξασφαλίζει ουσιαστικά ότι ο τουρίστας- κάτοικος θα ζει άνετα και θα πληρώνει το επιπρόσθετο κόστος της κοινωνικής ασφάλισης.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένονται εξειδικεύσεις και διευκρινίσεις από το υπουργείο δικαιοσύνης που διαχειρίζεται τις βίζες.

Πανέμορφα Φυσικά τοπία, Ισλανδία

5 must see της Ισλανδίας!

Μερικές από τις πιο υπέροχες εικόνες που έχει δημιουργήσει η φύση, τις έχει προσφέρει απλόχερα στην Ισλανδία! Εδώ συγκεντρώσαμε 5 σημεία της χώρας που σίγουρα είναι εντυπωσιακά!

1.Blue Lagoon

Το Blue Lagoon συνδυάζει με απίστευτο τρόπο τη φύση με υπηρεσίες spa. Eίναι μια ανθρώπινη κατασκευή που φτιάχτηκε το 1976 και βρίσκεται στο ηφαιστειακό τοπίο του Grindavik στην νοτιοδυτική Ισλανδία. Το νερό έρχεται από ένα γεωθερμικό εργοστάσιο ηλεκτρισμού και συνδυάζει με απίστευτο τρόπο τη φύση με υπηρεσίες spa.Το Blue Lagoon συνδυάζει με απίστευτο τρόπο τη φύση με υπηρεσίες spa.

Blue Lagoon, Ισλανδία

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο επισκέπτονται το Blue Lagoon και επειδή το νερό βρίσκεται μόνιμα σε θερμοκρασία 37-38° C μπορούν να κολυμπήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η επαφή του ζεστού νερού με τον κρύο αέρα δημιουργεί ατμούς που συντελούν σε ένα μοναδικό τοπίο.

Η επαφή του ζεστού νερού με τον κρύο αέρα δημιουργεί ατμούς.

2.Βόρειο Σέλας, ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο

Αν επισκεφθείτε την Ισλανδία την περίοδο μεταξύ Σεπτεμβρίου και Μαρτίου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα φυσικό φαινόμενο που το βρίσκουμε σε πολύ λίγα μέρη του κόσμου: το Βόρειο Σέλας. Τα χρώματα που δημιουργούνται στον ουρανό κάνουν τον επισκέπτη να νομίζει πως βρίσκεται σε διαφορετικό πλανήτη.Το Βόρειο Σέλας είναι ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο.

Σας αρέσει η πεζοπορία; Τότε τα σπήλαια του παγετώνα  είναι σίγουρο πως θα σας συναρπάσουν. Δημιουργούνται νέα σπήλαια κάθε χρόνο καθώς σχηματίζονται νέοι πάγοι. Αν θέλετε να τα απολαύσετε σε όλο τους το μεγαλείο επισκεφθείτε την Ισλανδία κατά τη διάρκεια του χειμώνα.Μη χάσετε τα σπήλαια του παγετώνα.

3.Σπήλαια παγετώνα

Το Strokkur είναι από τα διασημότερα γκέιζερ της χώρας (και του κόσμου), εκρήγνυται κάθε 8-10 λεπτά και εκσφενδονίζει νερό που φτάνει τα 15-20 μέτρα. Ωστόσο έχουν καταγραφεί εκτοξεύσεις που έφτασαν τα 40!

Οι 10 πιο φιλικές προς το περιβάλλον χώρες στον κόσμο!

4.Οι καταρράκτες Godafoss 

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της Ισλανδίας. Οι καταρράκτες Godafoss είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της Ισλανδίας. Το όνομά τους σημαίνει «Οι καταρράκτες των Θεών» καθώς σύμφωνα με την ιστορία το έτος 999 ένας άγιος έκανε τον Χριστιανισμό την επίσημη θρησκεία της Ισλανδίας και έπειτα πέταξε τα παγανιστικά αγάλματα στου καταρράκτες. Οι καταρράκτες Godafoss είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της Ισλανδίας.

καταρράκτες Godafoss, Ισλανδία

5. Το ηφαιστειακό τοπίο 

Το τοπίο της παρακάτω εικόνας απεικονίζει ένα από τα πιο ιδιαίτερα λιβάδια, το Green moss field. Πρόκειται για ένα… ηφαιστειακό λιβάδι που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη ενός ηφαιστείου το έτος 1477.Το ηφαιστειακό τοπίο είναι πανέμορφο.

Green moss field, Ισλανδία

Μην χάσετε!

Αν επισκεφθείτε την Ισλανδία μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και την πρωτεύουσά της, την υπέροχη πόλη του Ρέικιαβικ με τα πολύχρωμα σπίτια που ξεπροβάλουν μέσα από τα κατάλευκα βουνά δημιουργώντας μια υπέροχη και μοναδική ατμόσφαιρα.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ