Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
31.7 C
Athens
ΑρχικήΠαραλίεςΗ χώρα που έχει στην Ευρώπη τα καθαρότερα παράκτια νερά

Η χώρα που έχει στην Ευρώπη τα καθαρότερα παράκτια νερά

Αυτή η χώρα της Ευρώπης έχει επίσημα τα καθαρότερα παράκτια νερά. Το 99,1% των παραλιών της Κροατίας βαθμολογήθηκαν ως «εξαιρετικές» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι παραλιακές αποδράσεις έχουν ως επί το πλείστον να χαλαρώνετε στην άμμο και να απολαμβάνετε τον ήλιο αλλά για όσους αγαπάτε τη θάλασσα, το κολύμπι, την κωπηλασία, το snorkeling ή και τις καταδύσεις, είναι απογοητευτικό όταν τα νερά να είναι σκοτεινά…

- Advertisement -
Premuda Κροατία
Premuda

Λοιπόν, όποιος κατευθύνεται στην Κροατία σίγουρα δεν θα έχει αυτό το πρόβλημα, καθώς μια νέα έκθεση αποκάλυψε ότι η βαλκανική χώρα έχει τα καθαρότερα παράκτια ύδατα κολύμβησης στην Ευρώπη.
Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, η οποία εξέτασε το νερό και των 27 κρατών της ΕΕ συν την Αλβανία και την Αυστρία , έδειξε ότι το 99,1 τοις εκατό των ακτών της Κροατίας έχουν «άριστη» ποιότητα νερού – δηλαδή 886 από τις 894 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Pusisca Κροατία
Pusisca

Τι είναι όμως στην πραγματικότητα εξαιρετικό νερό; Λοιπόν, σύμφωνα με την οδηγία για τα ύδατα κολύμβησης σύμφωνα με το Connecting The Region, τα ύδατα αξιολογούνται χρησιμοποιώντας μικροβιολογικά δεδομένα για να ταξινομηθούν ως φτωχά, επαρκή, καλά ή άριστα.

Zlatni Rat Κροατία
Zlatni Rat

Επιλαχόντες ήταν η Ελλάδα , η Κύπρος και η Αυστρία. Η έκθεση αποκάλυψε επίσης ότι τα παράκτια ύδατα της Ευρώπης τείνουν να είναι καθαρότερα από τα εσωτερικά ύδατα.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,275LikesΚάντε Like
88,297 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ