Νέα συμφωνία για την αγορά 100 αεροπλάνων Boeing 737 MAX 10 αξίας περίπου 13,5 δις. δολαρίων με δυνατότητα αγοράς 30 ακόμη στο μέλλον ανακοίνωσε η Delta AirLines.

Οι αξιωματούχοι της Delta αποκάλυψαν την παραγγελία στο Farnborough Airshow την περασμένη Δευτέρα και είπαν ότι ο αερομεταφορέας θα αρχίσει να λαμβάνει τις παραδόσεις MAX 10 το 2025.

- Advertisement -

Η νέα παραγγελία θα φέρει τον στόλο 737 της αεροπορικής εταιρείας σε περισσότερα από 300 συνολικά αεροσκάφη, καθιστώντας την τη δεύτερη μεγαλύτερη οικογένεια στόλου πίσω το Airbus A320.

Το MAX 10 θα προσφέρει στην Delta την καλύτερη οικονομία ανά κάθισμα από οποιοδήποτε μοντέλο Boeing μονού διαδρόμου, μειώνοντας τη χρήση καυσίμου και τις εκπομπές κατά 20-30% σε σύγκριση με τα αεροπλάνα που αντικαθιστά.

Η αεροπορική εταιρεία κατέληξε επίσης σε συμφωνία με την Boeing Global Services για μια πλήρη αναδιαμόρφωση του εσωτερικού 29 αεροσκαφών 737-900ER επόμενης γενιάς στον στόλο της. Η συνεργασία θα υποστηρίξει προκειμένου αυτά τα αεροπλάνα να είναι έτοιμα να μπουν στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της Delta για το 2025 με πλήρως ανανεωμένο εσωτερικό.

Σύμφωνα με το Reuters.com, ο αερομεταφορέας θα ανακοινώσει νέα συμφωνία την ερχόμενη Τρίτη για την αγορά περίπου 12 Airbus A220 στο Farnborough Airshow.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ