«Σφίγγει» τον κλοιό των κυρώσεων η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Μόσχα, με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να ανακοινώνει ότι η Ε.Ε. κλείνει τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά αεροσκάφη και θα χρηματοδοτήσει για πρώτη φορά την αγορά όπλων και παράδοση όπλων στην Ουκρανία.

«H E.E. θα χρηματοδοτήσει για πρώτη φορά την αγορά και την παράδοση όπλων και άλλου εξοπλισμού σε μια χώρα που δέχεται επίθεση» ανέφερε συγκεκριμένα σε κοινή δήλωση που έκανε με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορέλ.

Όπως είπε, τα ρωσικά αεροσκάφη, «συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών τζετ ολιγαρχών δεν θα μπορούν να προσγειωθούν, να απογειωθούν ή να πετάξουν πάνω από το έδαφος της Ε.Ε».

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως θα απαγορευθεί «η μηχανή μέσων ενημέρωσης του Κρεμλίνου στην Ε.Ε.». «Τα κρατικά Russia Today, Sputnik και οι θυγατρικές τους, δεν θα διαδίδουν τα ψέματά τους για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο του Πούτιν» σημείωσε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως η Ένωση αναπτύσσει εργαλεία για την απαγόρευση της «τοξικής και επιβλαβούς παραπληροφόρησης».

Η Aeroflot αναστέλλει όλες τις πτήσεις προς Ευρώπη

Η Aeroflot ανακοίνωσε ότι αναστέλλει από σήμερα Δευτέρα 28/02 όλες τις πτήσεις της προς την Ευρώπη, μετά την απόφαση της ΕΕ να κλείσει το σύνολο του εναέριου χώρου της σε όλα τα ρωσικά αεροπλάνα με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία.

«Εξαιτίας περιορισμών που αφορούν τον εναέριο χώρο, τους οποίους έθεσαν σε ισχύ οι ευρωπαϊκές αρχές, η Aeroflot αναστέλλει από τις 28 Φεβρουαρίου 2022 και μέχρι νεωτέρας τις πτήσεις της προς το σύνολο των ευρωπαϊκών προορισμών», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ