Η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα τελευταία μέτρα δημόσιας υγείας που απομένουν για την αντιμετώπιση του COVID-19 θα αρθούν από σήμερα Παρασκευή 1/4/2022, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

- Advertisement -

«Η εκτίμηση της κατάστασης είναι θετική. Οι λοιμώξεις μειώνονται σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Η κατάσταση στην εντατική είναι σταθερή. η υπερφόρτωση των νοσοκομειακών δυνατοτήτων φαίνεται απίθανη», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ελβετίας Αλέν Μπερσέ σε δημοσιογράφους στη Βέρνη.

«Όσοι θα ήθελαν ακόμα να φορούν μάσκα πρέπει να μπορούν να το κάνουν. Πρέπει να έχετε ανοχή και σεβασμό».

Η κυβέρνηση είχε αφαιρέσει πολλούς περιορισμούς στις 16 Φεβρουαρίου, αλλά ο αριθμός των εμβολιασμένων δεν έχει υποχωρήσει σχεδόν καθόλου και τα κρούσματα δεν έχουν πέσει δραματικά.

Την Τετάρτη, 16.462 νέα κρούσματα του κορωνοϊού αναφέρθηκαν στην Ελβετία, σημειώνοντας μείωση κατά 37% την περασμένη εβδομάδα.

Περίπου 165 άτομα εισήχθησαν σε νοσοκομεία και οι ασθενείς με COVID-19 καταλάμβαναν το 17,4% των κλινών εντατικής θεραπείας, με οκτώ ασθενείς να αναφέρουν ότι πέθαναν.

Τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα δεν έχουν υποχωρήσει σχεδόν καθόλου από τον Ιούλιο, με μόνο το 70,13% του πληθυσμού των 8,7 εκατομμυρίων περίπου να έχει λάβει ένα εμβόλιο και το 69,12% να έχει εμβολιαστεί πλήρως.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι η κρίση τελείωσε, αλλά σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι η οξεία φάση της κρίσης έχει τελειώσει», είπε ο Berset.

Είπε ότι οι υγειονομικές αρχές είχαν αγοράσει αρκετά εμβόλια για να καλύψουν τον ελβετικό πληθυσμό το 2022 και το 2023, εάν χρειαστεί.

Από την έναρξη της πανδημίας, 3,48 εκατομμύρια άνθρωποι – ή το 41% ​​του πληθυσμού – βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19, ενώ περίπου 13.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ