Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
31.2 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςΦυλή Άβα: Η φυλή που οι γυναίκες θηλάζουν τα άγρια ζώα και...

Φυλή Άβα: Η φυλή που οι γυναίκες θηλάζουν τα άγρια ζώα και οι άντρες ζουν αρμονικά με τα ζώα του δάσους όπως τα αγριογούρουνα

Η ζωή τους ανατράπηκε μέσα σε λίγα χρόνια. Ζούσαν βαθιά, μόνοι στα παρθένα δάση του Αμαζονίου, αλλά η παράνομη υλοτομία, ο εποικισμός και η παράνομη κτηνοτροφία, απειλούν τη ζωή και τις παραδόσεις τους.

Η φυλή Άβα, είναι Ινδιάνοι του Αμαζονίου. Ζουν στην περιοχή Μαρανάο, βαθιά στον Αμαζόνιο. Παλαιότερα η φυλή αριθμούσε κάποιες χιλιάδες ανθρώπους, τώρα έχουν μείνει μόνο 300. προσπαθούν όσο μπορούν να συνεχίσουν τις παραδόσεις των προγόνων τους και ζουν εναρμονισμένα με το δάσος που γεννήθηκαν και έμαθαν. Αγαπάνε τα άγρια ζώα.

Ο πιο «ανθισμένος δρόμος» στον κόσμο! Κάθε άνοιξη γεμίζει από τα χρώματα των άνθεων

- Advertisement -

Είναι οι φίλοι τους, η τροφή τους, και η ζωή τους. Αγαπάνε το δάσος. Το ακούνε που τους μιλάει, το ακούνε να πονάει όταν οι παράνομοι υλοτόμοι το ξεσκίζουν. Ο φωτογράφος Ντομένικο Απουλίας, μπήκε βαθιά μέσα στον Αμαζόνιο…

Το «μουσικό» δάσος των μπαμπού! Η μελωδία της φύσης είναι ένας από τους 100 πιο αναγνωρίσιμους ήχους της Ιαπωνίας

«Οι γυναίκες θηλάζουν τα μικρά σκιουράκια και τα μικρά πιθηκάκια με το στήθος τους, όχι από κάποια διαστροφή όπως θα υποθέσει ένας δυτικός, αλλά επειδή τα θεωρούν παιδιά τους και μέρος της ζωής τους».

Swarovski Crystal Worlds: Ένα μουσείο που θα ανακαλύψτε τον κρυστάλλινο κόσμο του Swarovski

Ιnstagram: 5 διάσημοι travel bloggers που πρέπει να ακολουθήσετε

Οι άνδρες σκοτώνουν στο κυνήγι μόνο όσα ζώα χρειάζονται για να τραφεί η φυλή. Δεν κυνηγούν από χόμπι» θα πει ο Ντομένικο.

Η φυλή των Αβα ήταν το συνώνυμο των ιθαγενών ινδιάνων του Αμαζονίου.

Οι Πορτογάλοι άποικοι της Βραζιλίας άρχισαν να εξολοθρεύουν και να απομυζούν τις πρώτες ύλες των Αβα. Οι ινδιάνοι ξεσηκώθηκαν. Στις αρχές του 1900 οι Πορτογάλοι έσφαξαν μαζικά και ανελέητα 100.000 ινδιάνους. Έζησαν μερικές εκατοντάδες μόνο που βρισκόντουσαν στην καρδιά του δάσους. Οι απόγονοι τους έχουν παραμείνει μέχρι σήμερα….

πηγή:.mixanitouxronou.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,284LikesΚάντε Like
88,438 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ