Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
32 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ Γαλλία θα ακυρώσει περισσότερες από 16.000 πτήσεις λόγω αναβάθμισης του ελέγχου...

Η Γαλλία θα ακυρώσει περισσότερες από 16.000 πτήσεις λόγω αναβάθμισης του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας

Η Γαλλία ακυρώνει περισσότερες από 16.000 πτήσεις το 2024 λόγω αναβαθμίσεων του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας!

Χιλιάδες πτήσεις θα ακυρωθούν στα κύρια αεροδρόμια του Παρισιού τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2024, καθώς η Γαλλία αναβαθμίζει τα συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

- Advertisement -

Ο γαλλικός έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας λειτουργεί επί του παρόντος σε ένα σύστημα που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1970 – μερικές φορές εξακολουθεί να χρησιμοποιεί λωρίδες χαρτιού για να αναπαραστήσει τα εισερχόμενα αεροπλάνα. Αν και έχει αναβαθμιστεί τακτικά όλα αυτά τα χρόνια, έχει προγραμματιστεί για μια σημαντική αναμόρφωση στις αρχές του 2024 λόγω της ταχείας ανάπτυξης της εναέριας κυκλοφορίας.

Καθώς το σύστημα ενημερώνεται, οι δύο πρώτοι μήνες του έτους ενδέχεται να είναι περίπλοκοι για τους επιβάτες. Περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια πτήσεις διέρχονται από τον γαλλικό εναέριο χώρο κάθε χρόνο και οποιαδήποτε διακοπή μπορεί να επηρεάσει τα ταξίδια σε όλη την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, εκτιμάται ότι θα ακυρωθούν περίπου 16.500 πτήσεις, σύμφωνα με το επιχειρηματικό ειδησεογραφικό κανάλι BFM.

Μεταξύ 9 Ιανουαρίου και 14 Φεβρουαρίου, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προειδοποιηθεί να μειώσουν τον αριθμό των πτήσεων που απογειώνονται και προσγειώνονται στα αεροδρόμια Charles de Gaulle, Orly, Le Bourget και Beauvais του Παρισιού κατά 20%.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το νέο σύστημα θα δοκιμαστεί στο κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο Athis-Mons, το μεγαλύτερο στη Γαλλία που διαχειρίζεται όλα τα αεροδρόμια του Παρισιού και του Beauvais.

Ποιες πτήσεις θα ακυρωθούν κατά την αναβάθμιση;

Ποιες πτήσεις θα ακυρωθούν θα αφεθούν στην κρίση των αεροπορικών εταιρειών, αλλά είναι πιθανό να δώσουν προτεραιότητα στα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων.

Η Air France δήλωσε στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι «αναγκάστηκε να ακυρώσει ορισμένες πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου» – περισσότερες από 4.200 συνολικά από τον όμιλο Air France-KLM.
Σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στους επιβάτες, ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών έχει ήδη ακυρώσει αυτές τις πτήσεις, έχει ενημερώσει τους επιβάτες και τους προσφέρει μεταφορά σε διαφορετικές πτήσεις την ίδια μέρα.

Γιατί πρέπει να αναβαθμιστούν τα συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας;

Περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ επενδύονται για τη βελτίωση του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Γαλλίας , ώστε να είναι σε θέση να χειρίζεται περισσότερες πτήσεις και να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Η αναβάθμιση σε αυτό το «σύστημα νέας γενιάς» έχει γίνει «κρίσιμης σημασίας», δήλωσε στο BFM ο Florian Guillermet, διευθυντής του Services de la Navigation aérienne (DNSA).

Η κλίμακα της λειτουργίας είναι τόσο μεγάλη γιατί σχεδόν το 80 τοις εκατό του συστήματος θα χρειαστεί αναβάθμιση – πολύ περισσότερο από τη συνηθισμένη πρακτική αλλαγής στοιχείων το ένα μετά το άλλο.

Το νέο λογισμικό έχει ήδη εφαρμοστεί στα κέντρα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στη Ρεμς και στην Αιξ-αν-Προβάνς, αλλά πρέπει ακόμα να δοκιμαστεί στο μεγαλύτερο κέντρο στο Athis-Mons. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των έξι εβδομάδων στις αρχές του 2024, το λογισμικό θα δοκιμαστεί πριν τελικά παρουσιαστεί τον Νοέμβριο.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,296LikesΚάντε Like
88,192 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ