«Υπάρχει ένα μπλε που μοιάζει να γίνεται πραγματικότητα μόνον με τη φύση του photoshop, αλλά που όμως είναι αληθινό γύρω από τα νησιά της Δωδεκανήσου».

Τα 19 top ελληνικά νησιά και αυτά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν στον κόσμο!

Στη διαπίστωση αυτή έφθασε και την υπογράφει, με όλη τη βαρύτητα της δικής της γνώμης, η γνωστή ανταποκρίτρια της εφημερίδας Guardian, Χάνα Τζέιν Πάρκινσον, στο οδοιπορικό της στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, που δημοσιεύθηκε στις 23 Απριλίου.

Στο εκτεταμένο ρεπορτάζ της, η Βρετανίδα ανταποκρίτρια πλέκει το εγκώμιο των νησιών της περιοχής και μάλιστα των μικρότερων, όπως η Κάλυμνος, η Λέρος, η Τέλενδος κι οι Λειψοί, που τη μάγεψαν με την ανεπιτήδευτη απλότητα και το απαράμιλλο κάλλος των μη διαδεδομένων τουριστικών προορισμών.

Λειψοί

Λειψοί/Φωτογραφία theguardian.com

Κάλυμνος

Κάλυμνος/Φωτογραφία theguardian.com

Απαριθμώντας ένα προς ένα τα αξιοθέατα των νησιών αυτών, προσφέροντας αναλυτικές λεπτομέρειες για την πρόσβαση σ’ αυτά, η Πάρκινσον κάνει μία έμμεση, αλλά εύγλωττη σε εγκώμια και θαυμασμό, διαφήμιση για την καλλονή εκείνων των τόπων.

Η ίδια δηλώνει «μαγεμένη» από όλα, αλλά εκδηλώνει την ιδιαίτερη προτίμησή της «για τη Λέρο και τις αντιθέσεις της (όπου) αρχιτεκτονική κι ιστορία μπλέκονται απολαυστικά», όπως τονίζει εμφατικά.

Λέρος/Φωτογραφία: Shutterstock

Λέρος

Λέρος/Φωτογραφία: Shutterstock

Η ίδια ανταποκρίτρια εκφράζεται με τρόπο καθησυχαστικό στους αναγνώστες της όσον αφορά και τυχόν φόβους που μπορεί να τους δημιουργηθούν από την κατάσταση στο προσφυγικό, τονίζοντας πως τα περισσότερα νησιά επλήγησαν λίγο έως καθόλου από την κρίση.

Ποια είναι τα καλύτερα ελληνικά νησιά για οικογενειακές διακοπές;

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΑυτά είναι τα 8 ελληνικά νησιά που διατίθενται προς πώληση!!!(photo)
Επόμενο άρθροΑυτά είναι τα καλύτερα σπίτια σε ολόκληρο τον κόσμο! Ένα από αυτά βρίσκεται και στην Ελλάδα! (Photos)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ