Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
19.2 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ Ισπανία καταργεί την υποχρεωτική μάσκα στους εσωτερικούς χώρους

Η Ισπανία καταργεί την υποχρεωτική μάσκα στους εσωτερικούς χώρους

Η Ισπανή υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι η χώρα σχεδιάζει να άρει την εντολή της για μάσκα εσωτερικού χώρου στις 20 Απριλίου. Συγκεκριμένα η Carolina Darias δήλωσε στον Τύπο: «Χάρη στο πολύ υψηλό επίπεδο εμβολιασμού, η επιδημιολογική μας κατάσταση είναι ευνοϊκή». Αυτή θα είναι η πρώτη φορά από την άνοιξη του 2020 που οι άνθρωποι στην Ισπανία θα μπορούν να αφαιρούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους δεν ήταν ένα πολιτικά πολωτικό ζήτημα στην Ισπανία. Αν και δεν απαιτείται πλέον νομικά, ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων συνεχίζει να φορά μάσκες σε εξωτερικούς χώρους.

- Advertisement -

Στις αρχές της πανδημίας, η Ισπανία ήταν μια από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο και έκτοτε έχει αντιμετωπίσει πολλά καταστροφικά κύματα.

Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει 102.747 θανάτους από τη λοιμώδη νόσο, αν και ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος λόγω της ελλιπούς αναφοράς στην αρχή της επιδημίας.

Όμως, με το 92% του πληθυσμού άνω των 12 ετών να έχει λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου και μόλις το 4% των νοσοκομειακών κλινών που καταλαμβάνονται από ασθενείς με COVID-19, η κυβέρνηση πιστεύει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για μια σχεδόν πλήρη επαναφορά στο φυσιολογικό πριν από την πανδημία.

Τον περασμένο μήνα, η Ισπανία αφαίρεσε την ανάγκη για άτομα με ήπια συμπτώματα COVID-19 σε καραντίνα. Τον Φεβρουάριο, η χώρα ακύρωσε επίσης την εντολή της για μάσκα εξωτερικού χώρου.

Ωστόσο, το ποσοστό μόλυνσης στη χώρα παραμένει σχετικά υψηλό. Περισσότεροι από 400 στους 100.000 ενήλικες άνω των 60 ετών έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ισπανία ανακοίνωσε επίσης ότι θα χαλαρώσει του κανόνες εισόδου στη χώρα για τους μη εμβολιασμένους Ισπανούς

Η Ισπανία χαλάρωσε τους κανόνες εισόδου της, έτσι ώστε οι ανεμβολίαστοι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο να μπορούν πλέον να την επισκέπτονται εφόσον προσκομίζουν αποδεικτικά στοιχεία αρνητικού τεστ Covid ή πιστοποιητικό νόσησης. Μπορούν να επιδείξουν αποτέλεσμα PCR, με την εξέταση να γίνεται εντός 72 ωρών από την αναχώρηση, ή ταχεία εξέταση εντός 24 ωρών.

Ισχύει για ταξιδιώτες άνω των 12 ετών και σημαίνει ότι οι παραθεριστές μπορούν να εισέλθουν με πιστοποιητικό εμβολιασμού- ή απόδειξη αρνητικής εξέτασης- ή απόδειξη ανάρρωσης. Για να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι, οι επισκέπτες πρέπει να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου δύο δόσεων ή μία δόση εμβολίου μίας δόσης τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την άφιξη στην Ισπανία.

Εάν έχουν περάσει περισσότερες από 270 ημέρες από την τελευταία δόση, απαιτείται επίσης πιστοποίηση αναμνηστικού εμβολιασμού, εκτός από τους εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών (συμπεριλαμβανομένων).

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών εξαιρούνται όταν ταξιδεύουν με ενήλικα
Όλες οι αεροπορικές αφίξεις, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, πρέπει επίσης να προσκομίζουν κωδικό QR, ο οποίος λαμβάνεται από τη συμπλήρωση του Εντύπου Υγειονομικού Ελέγχου (FCS στα ισπανικά) που διατίθεται μέσω του Spain Travel Health (SpTH).

Αυτή η νέα νομοθεσία αφορά τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου ηλικίας 12 ετών και άνω πριν από την άφιξή τους σε ολόκληρη την Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων των Βαλεαρίδων Νήσων και των Καναρίων Νήσων.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,266LikesΚάντε Like
88,565 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ