Μάρμαρα Ουρανός

Η τοπική κυβέρνηση της Σικελίας προσφέρεται να επιδοτήσει τις διακοπές στο νησί τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς επισκέπτες. Τα νέα για το σχέδιο αυτό έφτασαν πριν από δήλωση της ιταλικής κυβέρνησης ότι αναμένει τα σύνορα να ανοίξουν στους τουρίστες φέτος το καλοκαίρι.

Ένα ποσό ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ από εθνικά χρήματα έχουν υπολογιστεί για την ενίσχυση του τουρισμού μετά την τεράστια οικονομική απώλεια που επέφερε το lockdown στην Ιταλία στις 10 Μαρτίου.

Τα τωρινά σχέδια περιλαμβάνουν:

  • Επιδότηση του κόστους διαμονής των επισκεπτών, προσφέροντας μια στις τρεις διανυκτερεύσεις ή δυο από έξι διανυκτερεύσεις δωρεάν
  • Κουπόνια voucher για πολιτιστικές και ιστορικές δραστηριότητες
Σκάλες Συντριβάνι
Παλέρμο, Σικελία

Το ενδεχόμενο κλεισίματος των συνόρων απέκλεισε, ο Franceschini πρόσθεσε μια ρεαλιστική χροιά αναφέροντας ότι δυστυχώς ο διεθνής τουρισμός θα πέσει κατακόρυφα φέτος το καλοκαίρι, τόσο ο εσωτερικός όσο κι ο εξωτερικός.

Για το λόγο αυτό, σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε μια ισχυρή επένδυση στον εγχώριο τουρισμό,καθώς αυτό θα είναι το καλοκαίρι των “διακοπών στην Ιταλία”. Πρέπει να αποκτήσουμε τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της υγείας και την επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Κι αυτό πρέπει να γίνει με απόλυτη προσοχή, κάνοντας ένα βήμα τη φορά, ανέφερε.

Μόλις οι περιορισμοί του lockdown αρχίσουν να χαλαρώνουν (χωρίς αύξηση στα κρούσματα του κορονοϊού), θα δημοσιευθούν στην επίσημη τουριστική ιστοσελίδα περαιτέρω πληροφορίες για το πώς μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί τις προσφορές.

Πηγή: www.theguardian.com

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ