Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
37.4 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ Καμπότζη σχεδιάζει να δίνει μακροπρόθεσμες βίζες για ξένους τουρίστες

Η Καμπότζη σχεδιάζει να δίνει μακροπρόθεσμες βίζες για ξένους τουρίστες

Οι εμπειρογνώμονες του κλάδου προέτρεψαν την κυβέρνηση της Καμπότζης να διερευνήσει τη δυνατότητα χορήγησης βίζα για μακροπρόθεσμες περιόδους σε ξένους τουρίστες, ευθυγραμμίζοντας με την ευρύτερη τάση στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας που επιδιώκουν να τονώσουν την ανάκαμψη του τουρισμού μέσω πιο ευέλικτων πολιτικών μετανάστευσης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, Vnexpress, ο Thourn Sinan, Πρόεδρος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Pacific Asia Travel Association, πρότεινε: «Οι βίζες μακράς διάρκειας θα πρέπει να ληφθούν υπόψη μετατρέποντας τις βραχυπρόθεσμες επισκέψεις από μεμονωμένες σε πολλαπλές διαμονές τουλάχιστον 1-3 μηνών». Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να προσφέρει ετήσιες βίζες με ελκυστικές πολιτικές για να δελεάσει τους αλλοδαπούς που ενδιαφέρονται να γίνουν κάτοικοι της Καμπότζης.

- Advertisement -

Ο Craig Dodge, Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ στο Cambodian Circus, συνέστησε στην κυβέρνηση να παρέχει βίζα πολλαπλών εισόδων για συγκεκριμένη διάρκεια σε ταξιδιώτες που εξερευνούν την περιοχή, διευκολύνοντάς τους να επιστρέψουν στην Καμπότζη πολλές φορές κατά την επίσκεψή τους.

Αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα της Καμπότζης, Πνομ Πεν

Ο Dodge πρόσθεσε, “Το πρόγραμμα βίζας της Καμπότζης για παρατεταμένη παραμονή είναι αρκετά εύκολο να εργαστεί κανείς. Η παράταση μιας θεώρησης για εργασία ή συνταξιοδότηση είναι εύκολη.”

Οι κάτοχοι διαβατηρίων ASEAN απολαμβάνουν επί του παρόντος είσοδο χωρίς βίζα στην Καμπότζη, με τη διάρκεια να εξαρτάται από την εθνικότητά τους. Οι πολίτες της Ινδονησίας, του Λάος, της Μαλαισίας, των Φιλιππίνων, της Σιγκαπούρης, του Βιετνάμ και της Σιγκαπούρης επιτρέπεται να μείνουν για μέγιστο διάστημα 30 ημερών, ενώ οι πολίτες άλλων χωρών επιτρέπονται 15 ημέρες.
Για τους κατόχους διαβατηρίων από χώρες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης, η επιλογή είναι να υποβάλουν αίτηση για βίζα κατά την άφιξη ή μέσω της υπηρεσίας e-Visa. Οι τουριστικές βίζες κατά την άφιξη είναι διαθέσιμες για πολίτες οποιασδήποτε χώρας με χρέωση 30 USD, με μέγιστη διαμονή 30 ημερών.

Η υπηρεσία ηλεκτρονικής βίζας, με κόστος 36 $, είναι προσβάσιμη για τους πολίτες των περισσότερων χωρών και επιτρέπει την απλή είσοδο με μέγιστη διαμονή 30 ημερών για τουριστικούς σκοπούς. Από τα μέσα Αυγούστου, το Βιετνάμ εκδίδει τουριστικές βίζες με ισχύ 90 ημερών και πολλαπλές εισόδους σε άτομα από όλες τις χώρες και τις περιοχές.

Επί του παρόντος, η Ταϊλάνδη καταργεί τις απαιτήσεις βίζας για ταξιδιώτες από την Κίνα, το Καζακστάν, την Ινδία και την Ταϊβάν και προσφέρει απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για 90 ημέρες για επιλεγμένες αγορές.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,198 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ