Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
31.2 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ Κίνα στοχεύει να τονώσει τον τουρισμό επιτρέποντας την είσοδο χωρίς βίζα...

Η Κίνα στοχεύει να τονώσει τον τουρισμό επιτρέποντας την είσοδο χωρίς βίζα σε αυτές τις πέντε ευρωπαϊκές χώρες

Η Κίνα θέλει να τονώσει τον τουρισμό και να δελεάσει επισκέπτες από αυτές τις πέντε ευρωπαϊκές χώρες.

Η Κίνα θα επιτρέψει σύντομα την είσοδο χωρίς βίζα σε πολίτες πέντε ευρωπαϊκών χωρών και της Μαλαισίας. Η ανακοίνωση έγινε την Παρασκευή καθώς η χώρα προσπαθεί να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να την επισκέπτονται για επαγγελματικούς λόγους και τουρισμό.

- Advertisement -

Από την 1η Δεκεμβρίου, οι πολίτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας και της Μαλαισίας θα επιτρέπεται να εισέρχονται στην Κίνα για έως και 15 ημέρες χωρίς βίζα. Το δοκιμαστικό πρόγραμμα θα ισχύει για ένα έτος.

Στόχος είναι «να διευκολυνθεί η ανάπτυξη υψηλής ποιότητας των ανταλλαγών προσωπικού από την Κίνα και το εξωτερικό και το άνοιγμα υψηλού επιπέδου προς τον έξω κόσμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ σε ενημέρωση.

Τα διεθνή ταξίδια στην Κίνα δεν έχουν ακόμη ανακάμψει

Τα αυστηρά μέτρα πανδημίας της Κίνας , τα οποία περιελάμβαναν υποχρεωτικές καραντίνες για όλες τις αφίξεις, αποθάρρυναν πολλούς ανθρώπους από το να επισκεφθούν για σχεδόν τρία χρόνια. Οι περιορισμοί άρθηκαν στις αρχές του τρέχοντος έτους, αλλά τα διεθνή ταξίδια δεν έχουν ακόμη επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα.

Η Κίνα προηγουμένως επέτρεπε σε πολίτες του Μπρουνέι, της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης να εισέλθουν χωρίς βίζα, αλλά την ανέστειλε μετά το ξέσπασμα του COVID-19 . Συνέχισε την είσοδο χωρίς βίζα για το Μπρουνέι και τη Σιγκαπούρη τον Ιούλιο, αλλά δεν το έχει κάνει για την Ιαπωνία.

Τους πρώτους έξι μήνες του έτους, η Κίνα κατέγραψε 8,4 εκατομμύρια εισόδους και εξόδους αλλοδαπών, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία. Αυτό συγκρίνεται με 977 εκατομμύρια για όλο το 2019, το τελευταίο έτος πριν από την πανδημία.

Η κυβέρνηση αναζητά ξένες επενδύσεις για να βοηθήσει στην τόνωση μιας υποτονικής οικονομίας και ορισμένοι επιχειρηματίες έρχονται για εμπορικές εκθέσεις και συναντήσεις, όπως ο Έλον Μασκ της Tesla και ο Τιμ Κουκ της Apple. Οι ξένοι τουρίστες εξακολουθούν να είναι ένα “σπάνιο θέαμα” σε σύγκριση με πριν από την πανδημία.

Πώς αλλιώς απλοποιεί η Κίνα τα ταξίδια για τους Ευρωπαίους;

Φέτος σημειώθηκε αύξηση του ενδιαφέροντος για την Κίνα ως τουριστικό προορισμό μεταξύ των Ευρωπαίων.

Τα στοιχεία από το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο Trip.com δείχνουν αύξηση 663% στις συνολικές κρατήσεις από την Ευρώπη προς την Κίνα σε σύγκριση με το 2022 και σχεδόν 29% αύξηση σε σχέση με το 2019.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία ήταν μεταξύ των 10 κορυφαίων πηγών εισερχόμενων ταξιδιωτών στην Κίνα παγκοσμίως, δείχνουν τα στοιχεία. Το Shenzhen και η Σαγκάη είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί.

Πέρα από τα νέα της προγράμματα χωρίς βίζα , η χώρα ενθαρρύνει περαιτέρω τον εισερχόμενο τουρισμό προωθώντας πολιτιστικά και ιστορικά αξιοθέατα. Η Κίνα ενισχύει επίσης τις τουριστικές υποδομές επενδύοντας σε τεχνολογία, ταξιδιωτικούς οδηγούς και συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,287LikesΚάντε Like
88,440 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ