Πρόκειται για έναν προορισμό που απευθύνεται σε όσους θέλουν να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν μακριά από τους ήχους της πόλης αλλά και να χαθούν μέσα σε αυτές τις μαγικές εικόνες, ενός άκρως εντυπωσιακού τοπίου…

Λίμνη Πλαστήρα

Εκτός από αυτές τις παραμυθένιες εικόνες του φυσικού τοπίου, η Λίµνη Πλαστήρα περιτριγυρίζεται από δεκάδες παραδοσιακά χωριά, µε τη φύση να «οργιάζει» και να δηµιουργεί ένα μαγευτικό σκηνικό. Κάποια από αυτά είναι τουριστικά, κάποια άγνωστα ή ακόµα και έρηµα, αλλά το µόνο σίγουρο είναι ότι το καθένα ξεχωριστά έχει τις δικές του οµορφιές και τα δικά του ιδιαίτερα µυστικά να αποκαλύψει. Εδώ θα ταξιδέψουμε σε 6 από αυτά για να έχετε υπόψη σας αν βρεθείτε στην περιοχή!

Λίμνη Πλαστήρα
Λίμνη Πλαστήρα

Νεράιδα

Απέχει µόλις 5 χλµ. από τη λίµνη και αποτελεί πολύ δηµοφιλή προορισµό. Βρίσκεται σε υψόµετρο 1.250 µ. και εντυπωσιάζει µε το υπέροχο φυσικό τοπίο και τη µαγευτική θέα. Στη θέση Καραµανώλη, σε υψόµετρο 1.530 µ., στις πλαγιές της Νότιας Πίνδου, εντοπίζεται και το Χιονοδροµικό Κέντρο των Αγράφων µε µία πίστα αρχαρίων για να κάνετε τα πρώτα σας βήµατα στο σκι!

Νεράϊδα/ Φωτο: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου
Νεράϊδα/ Φωτο: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Καλύβια Πεζούλας

Παρόλο που έχουν αναδειχθεί στον πιο τουριστικό προορισµό µε αρκετούς ξενώνες, ταβέρνες και εστιατόρια, έχουν καταφέρει να διατηρήσουν ακέραιο το αυθεντικό τοπίο και τη γαλήνη της λίµνης! Από τα Καλύβια Πεζούλας µπορείτε να ανηφορίσετε προς τον οικισµό της Πεζούλας και την πανέµορφη Φυλακτή, ενώ αν ακολουθήσετε την παραλίµνια διαδροµή θα φτάσετε στο επίσης δηµοφιλές Νεοχώρι!

Πεζούλα/ Φωτο: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου
Πεζούλα/ Φωτο: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Μπελοκοµίτης

Σκαρφαλωµένο σε µια πλαγιά των Αγράφων κοντά στο φράγµα, το χωριό εντυπωσιάζει µε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του µε παλιά πέτρινα σπίτια και ξυλόγλυπτα µπαλκόνια. Εδώ θα απολαύσετε εξορµήσεις στη φύση, ψάρεµα στη λίµνη ή το κοντινό ποτάµι και φυσικά θα επισκεφθείτε τη Μονή της Παναγίας της Πελεκητής, χτισµένη κυριολεκτικά µέσα στο βουνό!

Μπελοκομίτης / Φωτο: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου
Μπελοκομίτης / Φωτο: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Καστανιά

Σε µια προνοµιακή τοποθεσία, κατάφυτη από έλατα, σε υψόµετρο 800µ. και µερικές εκατοντάδες µέτρα από τη λίµνη, η Καστανιά έχει εξελιχθεί σε τουριστικό θέρετρο τόσο για χειµερινές όσο και για καλοκαιρινές εξορµήσεις! Μια στάση αξίζει σίγουρα και στο Μουσείο Χλωρίδας και Πανίδας Αγράφων που λειτουργεί στο χωριό.

Καστανιά / Φωτο: Shutterstock

Καρίτσα

Χτισµένη στα 1.100 µ. στις πλαγιές των Αγράφων, αποτελεί έναν από τους πιο παλιούς και low profile οικισµούς. Το τοπίο εδώ είναι επιβλητικό και η φύση άγρια, µε θέα τα απάτητα βουνά και ένα κοµµάτι της λίµνης. Στην περιοχή βρίσκεται και η Σπηλιά του Γάκη, µε εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγµίτες, την οποία όµως µπορείτε να επισκεφθείτε µόνο µε έµπειρο οδηγό.

Καρίτσα / Φωτο: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου
Καρίτσα / Φωτο: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Μορφοβούνι

Η πατρίδα του Νικολάου Πλαστήρα είναι ένα από τα µεγαλύτερα χωριά της περιοχής και δεσπόζει αγέχωρο σε υψόµετρο 800 µ. µε θέα όχι αυτήν τη φορά στη λίµνη αλλά στον απέραντο Θεσσαλικό Κάµπο. Μην παραλείψετε µια επίσκεψη στο µοναστήρι της Αγίας Τριάδας του 1858 µε αξιόλογα αρχιτεκτονικά στοιχεία και λιθανάγλυφα.

Μορφοβούνι / Φωτο: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου
Μορφοβούνι / Φωτο: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Πηγή Icons Travellers

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ