Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2024
36 C
Athens
ΑρχικήΕυρώπηΣλοβενίαΗ μαγική καμπάνα σε ένα παραδεισένιο νησάκι: Όλη η ιστορία (Photos)

Η μαγική καμπάνα σε ένα παραδεισένιο νησάκι: Όλη η ιστορία (Photos)

Υπάρχει ένα παραμυθένιο νησάκι στη λίμνη Μπλεντ στα βορειοδυτικά της Σλοβενίας, που πιστεύεται πως φιλοξενεί μια μαγική καμπάνα.

Ο χώρος χρησιμοποιούνταν αρχικά από παγανιστές ως ναός για τη Ζίβα, τη θεότητα του έρωτα και της γονιμότητας της σλαβικής μυθολογίας. Όταν όμως ξέσπασαν οι μάχες με Χριστιανούς, οι οποίοι και υπερίσχυσαν, μια εκκλησία πήρε τη θέση του ναού και αφιερώθηκε στην Παρθένο Μαρία.

- Advertisement -

isl

Σύμφωνα με τον μύθο του νησιού, η δύναμη της καμπάνας της εκκλησίας να πραγματοποιεί ευχές προέρχεται από την τραγική ιστορία μιας χήρας, που ζούσε στο νησάκι τον 16ο αιώνα. Μαθαίνοντας για τον θάνατο του συζύγου της, συγκέντρωσε το χρυσάφι και το ασήμι της για να φτιάξει μια καμπάνα στη μνήμη του. Ωστόσο, μια τρομερή καταιγίδα βύθισε την καμπάνα, τη βάρκα και τον βαρκάρη καθώς έφτανε στο νησί. Απαρηγόρητη, η χήρα μετακόμισε στη Ρώμη όπου και έγινε καλόγρια.

Με τον θάνατό της, ο Πάπας Κλημέντιος Ζ’ άκουσε για τη δυστυχία της και ζήτησε να φτιαχτεί μια νέα καμπάνα για εκείνη. Μάλιστα, με διάταγμά του, όποιος χτυπούσε την καμπάνα τρεις φορές και πίστευε στον Θεό θα είχε την τύχη να δει την ευχή του να πραγματοποιείται.

Το παραμυθένιο νησάκι της λίμνης με τη μαγική καμπάνα

Σήμερα, το νησάκι αποτελεί έναν δημοφιλή χώρο για γάμους. Αλλά ακόμη και σήμερα, η παράδοση υπερισχύει, όπως παρατηρεί το BBC. Για να διασφαλιστεί ένας μακροχρόνιος και ευτυχισμένος γάμος, ο γαμπρός απαιτείται να ανέβει τα 99 σκαλιά της εκκλησίας, κρατώντας στα χέρια του τη μέλλουσα σύζυγό του η οποία και θα πρέπει σε όλη τη διαδικασία να παραμείνει αμίλητη.

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,301LikesΚάντε Like
88,240 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ