Ακόμα μια πρωτιά για τη χώρα μας που είναι παγκοσμίως γνωστή για τα “φυσικά της κάλλη”… Τα πανέμορφα νησιά, οι υπέροχες παραλίες, οι ορεινοί όγκοι, τα μοναδικά φυσικά τοπία, σίγουρα ο λαμπερός ήλιος και τόσα τόσα ακόμη, την έχουν φέρει στην κορυφή των προτιμήσεων των ταξιδιωτών όλου του κόσμου.

Το ρεκόρ αυτή τη φορά κατέχει η χώρα μας για την μεγαλύτερη με άμμο παραλία ολόκληρης της Ευρώπης! Και μάλιστα δεν βρίσκεται σε κάποιο νησί αλλά στην όμορφη Πρέβεζα και εκτίνεται σε μήκος περίπου 25 χιλιομέτρων!

Η παραλία Μονολίθι

Η παραλία Μονολίθι στην Πρέβεζα οφείλει το όνομα της σε μια συστάδα παραλιακών βράχων σε απόσταση 10m από την ακτή με μέγεθος 10Χ10 μέτρα περίπου.

Διαβάστε ακόμα:  Τα 10 πιο περιζήτητα ελληνικά ορεινά χωριά για μια υπέροχη φθινοπωρινή εκδρομή

Η ακτή Μονολίθι εκτείνεται από το χωριό Μύτικας μέχρι το χωριό Καστροσυκιά του Δήμου Πρέβεζας. Αν είστε φυσιολάτρες και θέλετε να συνδυάσετε τις καλοκαιρινές σας βουτιές με περιπάτους ανάμεσα σε κατάφυτα δέντρα τότε μπορείτε να επισκεφτείτε το δάσος Μονολιθίου που έχει μήκος περίπου 8 km. Η ζώνη αυτή είναι Αρχαιολογική Άλφα και ουδεμία οικοδομική δραστηριότητα επιτρέπεται λόγω της Αρχαίας Νικόπολης.

Δείτε το βίντεο

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ