γυάλινη γέφυρα Κίνα κοντινό

Η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο ολοκληρώθηκε στην Κίνα και προκαλεί εντύπωση! Πρόκειται για μια εκπληκτική κατασκευή εξ ολοκλήρου από γυαλί που δημιούργησε το κινεζικό στούντιο UAD, μήκους 526.14 μέτρων στην περιοχή Huangchuan Three Gorges Scenic Area, στη νότια Κίνα.

γυάλινη γέφυρα Κίνα με drone

Η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο είναι κρεμαστή και γεφυρώνει τον ποταμό Λιαντζιάνγκ στην επαρχία Γκουνγκντόνγκ. Μάλιστα, λόγω του μήκους της ήδη έχει μπει στη λίστα των Ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε μήκος γέφυρα με γυάλινο δάπεδο στον κόσμο.

γυάλινη γέφυρα Κίνα χορευτικό συγκρότημα τελετή εγκαινίων

Η κρεμαστή γέφυρα ύψους 200 μέτρων πάνω από το νερό του ποταμού μοιάζει με έναν διάφανο διάδρομο στον αέρα που ενώνει τις δύο πλευρές μιας χαράδρας, ενώ η δυναμικότητά της ανέρχεται σε 500 άτομα. Το στούντιο που την κατασκεύασε προσπάθησε ώστε η γυάλινη εμφάνισή της να μην έρχεται σε αντίθεση με το τοπίο και να συμφωνεί με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

γυάλινη γέφυρα Κίνα ενώνει χαράδρα

Η μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο είναι μία από τις πολλές παρόμοιες κατασκευές που φτιάχνουν οι Κινέζοι με σκοπό να προσελκύσουν επιπλέον τουρίστες και να αναβαθμίσουν περιοχές που χρειάζονται τουριστική ανάπτυξη. Μάλιστα, σύμφωνα με τις περσινές εκτιμήσεις του BBC, υπάρχουν 2.300 τέτοιες γέφυρες σε όλη την Κίνα.

γυάλινη γέφυρα Κίνα πανοραμική λήψη

Ωστόσο, πολλές φορές κατά το παρελθόν πολλές από αυτές τις γυάλινες γέφυρες έχουν κλείσει προσωρινά για το κοινό, αφού παρατηρήθηκαν αστοχίες στην κατασκευή τους, αλλά σε κάθε περίπτωση επαναλειτούργησαν, αποκαθιστώντας τη φήμη τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περίφημη κρεμαστή γέφυρα Hongyagu, μήκους 488 μέτρων, η οποία είχε σχεδιαστεί με δυνατότητα ταλάντωσης για να “τρομοκρατούνται” ακόμα περισσότερο όσοι τολμηροί αποφάσιζαν να τη διασχίσουν.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ