Στο άκουσμα της λέξης παραλία, οι περισσότεροι φέρνουν στο νου κάποια απέραντη αμμουδιά, ή μια ακρογιαλιά με το κύμα να σκάει στα βότσαλα. Η φύση όμως είναι ανεξάντλητη, και σμιλεύει, σε βράχια και ακτές, παραλίες που δεν εμπίπτουν στον συνήθη ορισμό της λέξης. Μια τέτοια είναι και η Γκιόλα, η εκθαμβωτική φυσική πισίνα της Θάσου σε μία βραχώδη ακτή άγριας ομορφιάς. Εκεί που το κύμα «φιλιέται αδιάκοπα με τους βράχους», όπως λέει το τραγούδι, ξαφνικά σχηματίζεται ένα άνοιγμα, που δημιουργεί ένα συναρπαστικό σκηνικό.

γκιόλα παραλία στην θάσο

Βράχια, που φτάνουν σε ύψος και τα οκτώ μέτρα, μεταμορφώνονται σε αυτοσχέδιους βατήρες για τους τολμηρούς. Άλλα βράχια, πιο χαμηλά, σμιλεμένα κλιμακωτά, μετατρέπονται σε αυτοσχέδια σκαλοπάτια. Και στη μέση, τα διάφανα νερά της Γκιόλας, προσκαλούν σε ατελείωτες βουτιές ή χαλαρωτικό κολύμπι.

Τρεις ελληνικές παραλίες στις 25 καλύτερες του κόσμου από το Trip Advisor
βοθτιες στην γκιολα

Όπως κάθε τι ωραίο, βέβαια, η Γκιόλα απαιτεί κόπο για να την προσεγγίσει ο επισκέπτης. Η διαδρομή είναι αρκετά δύσκολη, θα πρέπει να αφήσετε σε κάποιο σημείο το όχημά σας και μετά να βασιστείτε στα πόδια σας, κατεβαίνοντας προσεκτικά το μονοπάτι.

η γκιολασ την θάσο από ψηλά

Μην ξεχάσετε πως θα πρέπει μετά να το ανέβετε κιόλας…

Γιατί να πας: Μα για τη φυσική πισίνα ( παραλία ) μέσα στη θάλασσα! Για την απόλαυση του τοπίου, για το κολύμπι, για τις βουτιές. Και για να κοντοσταθείς, να αναρωτηθείς και να νιώσεις ευγνωμοσύνη για το εμπνευσμένο «χέρι», που σκάλισε μέσα στα βράχια το πιο αναπάντεχο υδάτινο «καταφύγιο» για εκείνους που αναζητούν στις διακοπές τους και αυτή τη μία εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη. Μια αξέχαστη ”παραλία” της Θάσου.

Η μεγαλύτερη αμμώδης παραλία της Ευρώπης είναι ελληνική! Δείτε ποια είναι

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Πηγή: newsbeast.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ