Αττική έχει πολλές όμορφες παραλίες τις οποίες προτιμούν οι Αθηναίοι για καλοκαιρινές εξορμήσεις και για μια ανάσα δροσιάς τους ζεστούς αυτούς μήνες. Εδώ πάμε σε μια από αυτές με άρωμα από ελληνικό νησί, την όμορφη Παλαιά Φώκαια,  στις ακτές του Σαρωνικού, ανάμεσα στο Σούνιο και την Ανάβυσσο.

Παλαιά Φώκαια

Παλαιά Φώκαια

Αφού έχετε περάσει το Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα και πριν αρχίσουν οι στροφές στο δρόμο για το Σούνιο, συναντάτε τον παραθαλάσσιο οικισμό, Παλαιά Φώκαια.

- Advertisement -

Εκεί θα συναντήσετε ένα πολύ ωραίο σημείο με καφετέριες και ταβέρνες (κυρίως ψαροταβέρνες) όπου μπορείτε να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας και να απολαύσετε το φαγητό σας μετά το μπάνιο.

Σε απόσταση αναπνοής από εκεί βρίσκεται η μεγάλη σε έκταση, αμμώδης και καθαρή παραλία με ρηχή θάλασσα που προτιμάται κυρίως από οικογένειες παρά το γεγονός ότι δεν είναι οργανωμένη. Αυτό αυτόματα σημαίνει πως και οι λουόμενοι είναι λιγότεροι και το γεγονός πως ο καθένας φτάνει με την ψάθα και την ομπρέλα του καθιστά σαφές πως οι αποστάσεις μπορούν να τηρηθούν, καθώς ο καθένας μπορεί να απομονωθεί. Κάτι που μάλλον δεν θα συνέβαινε στην περίπτωση που υπήρχαν ξαπλώστρες.

Σημ. Στην παραλία μπορείτε να κάνετε και surf.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ