Τρίτη, 11 Ιουνίου, 2024
33.7 C
Athens
ΑρχικήVideoΗ "παραμυθένια κόλαση" με τους γιγάντιους κρυστάλλους! Που βρίσκεται; (video)

Η “παραμυθένια κόλαση” με τους γιγάντιους κρυστάλλους! Που βρίσκεται; (video)

Ένα απίστευτο σπήλαιο, με τεράστιους κρυστάλλους έχουν ανακαλύψει οι επιστήμονες και την αποκαλούν “παραμυθένια κόλαση”, με την ζέστη να κάνει αφόρητη την παρουσία ανθρώπου.

Επίσης, ανακαλύψτε τα 9 πιο περίεργα αξιοθέατα στο κόσμο που πρέπει να δείτε!

- Advertisement -

Το βάρος των κρυστάλλων μπορεί να ξεπεράσει τους 55 τόνους και το μήκος τους είναι, τουλάχιστον, τέσσερα μέτρα. Ενώ, μία ομάδα επιστημόνων έχει ανακαλύψει αρχαία, αδρανή, μικρόβια στους κρυστάλλους.

Πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται στην περιοχή Chihuahua, του Μεξικό και πρόκειται για το ορυχείο Naica. Οι κρύσταλλοι υπολογίζονται πως είναι ηλικίας μεγαλύτερης των 50.000 χρόνων.

Το τεράστιο μέγεθος των κρυστάλλων οφείλεται στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και στο γεγονός ότι το σπήλαιο ήταν γεμάτο νερό, πλούσιο σε ανόργανη ύλη. Τα μεταλλεύματα στο νερό λόγω της υψηλής θερμοκρασίας άρχισαν μετατρέπονται σε σελινίτη, ένα άχρωμο ορυκτό, και σιγά σιγά άρχισαν να σχηματίζονται οι κρύσταλλοι.

Στην διάρκεια παρουσίασης έρευνας, η Penelope Boston, επικεφαλής του Ινστιτούτου Αστροβιολογίας της NASA, περιέγραψε τους κρυστάλλους ως «σούπερ ζωή».

σπήλαια κρυστάλλων

Οι ανακαλύψεις των επιστημόνων

Παράλληλα, οι επιστήμονες δεν άντεξαν να μείνουν μέσα στα σπήλαια για παραπάνω από 20 λεπτά, την κάθε φορά, λόγω της αφόρητης ζέστης. Παρ’όλα αυτά κατάφεραν να τρυπήσουν τους κρυστάλλους και να πάρουν δείγματα από το εσωτερικό τους.

Αν και πλέον έχουν βελτιωθεί σημαντικά λόγω της μακροχρόνιας ανθρώπινης παρουσίας, όταν ανακαλύφτηκαν οι πρώτες σπηλιές, η θερμοκρασία σε αυτές άγγιζε τους 60°C και η υγρασία το 100%.

Εκεί βρήκαν 40 διαφορετικά είδη βακτηρίων, ιών και μίας ξεχωριστής κατηγορίας μικροοργανισμών, των αρχαίων. Ενώ θα ακολουθήσουν περαιτέρω εργαστηριακές μελέτες και η σχετική επιστημονική δημοσίευση σε περιοδικό.

Οι περισσότεροι αστροβιολόγοι υποπτεύονται ότι αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες και δορυφόρους, αυτή θα επιβιώνει κάτω από την επιφάνεια, με χημειοσυνθετικό τρόπο, όπως τα μεξικανικά μικρόβια, κυρίως για να προστατευθούν από την ηλιακή και κοσμική ακτινοβολία.

Επίσης, οι ερευνητές του σπηλαίου περιγράφουν τη σπηλιά ως γεωλογικό θαύμα και είναι μία “απόκοσμη” εμπειρία για όποιον το επισκέπτεται.

Δείτε τις απίστευτες εικόνες που μας προσφέρει το βίντεο του BBC:

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,287LikesΚάντε Like
88,465 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ