Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
25.8 C
Athens
ΑρχικήΝομός ΙωαννίνωνΖαγοροχώριαΗ παραμυθένια «λίμνη με τα νούφαρα» στο Ζαγόρι - Μέσα σε καταπράσινο...

Η παραμυθένια «λίμνη με τα νούφαρα» στο Ζαγόρι – Μέσα σε καταπράσινο δάσος…

Γνωστή στο Ζαγόρι ως η «λίμνη με τα νούφαρα» ξεχωρίζει με το φυσικό της κάλλος, καθώς αγκαλιάζεται από ένα καταπράσινο πευκόδασος!

Η λίμνη Ζορίκα είναι μια μικρή, φυσική και παραμυθένια λίμνη που βρίσκεται στο ανατολικό Ζαγόρι, πνιγμένη μέσα σε ένα δάσος μαυρόπευκων. Οι περισσότεροι την γνωρίζουν ως «η λίμνη με τα νούφαρα», ενώ την ονομασία Ζορίκα την πήρε από το ρέμα που κυλάει λίγο πιο χαμηλά.

- Advertisement -
Λίμνη Ζορίκα
λίμνη Ζορίκα στο Ζαγόρι στη μέση του δάσους

Η λίμνη βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Φλαμπουράρι και Γρεβενίτι, ακριβώς πάνω στον επαρχιακό δρόμο που έρχεται από τη λίμνη των Πηγών του Αώου, δημιουργώντας ένα ονειρικό σκηνικό στη φύση. Το μέγεθος είναι πολύ μικρό, καθώς φτάνει περίπου τα 2 στρέμματα, με μια περίμετρο 180 μέτρων.

λίμνη Ζορίκα στο Ζαγόρι με νούφαρα

Παραμυθένιο σκηνικό στη μέση του δάσους

Οι όχθες της από τη μεριά του δρόμου είναι ήρεμες και έτσι μπορεί κανείς με ευκολία να παρατηρήσει βατράχια και τρίτωνες στα ρηχά, ενώ από τη μεριά του δάσους υψώνεται ένας πυκνόφυτος λόφος.

Το ιδιαίτερο με τη λίμνη Ζορίκα, πέρα από τη μαγευτική ομορφιά της, είναι ότι αποτελεί έναν σπάνιο οικότοπο, μια μικρή φυσική λίμνη στη μέση του δάσους, σημαντικό βιότοπο για διάφορα είδη της δασικής πανίδας και χλωρίδας.

Ένα υπέροχο ταξίδι στις λίμνες της Ιταλίας! Η μια πιο όμορφη από την άλλη

Πανοραμική λήψη από τη λίμνη Ζορίκα στο Ζαγόρι

Η λίμνη αγκαλιάζεται από ένα δάσος που αποτελείται από όμορφα μαύρα πεύκα, ενώ λίγο πιο πάνω υπάρχουν οξιές. Μεγάλο μέρος της επιφάνειάς της καλύπτεται από νούφαρα, τα οποία όταν ανθίζουν, στις αρχές του καλοκαιριού, δίνουν μια ονειρική εικόνα στο τοπίο.

Λίμνη Ζορίκα

Μέσα και γύρω από τη λίμνη ζούνε μπούφοι και σπάνιοι μαύροι δρυοκολάπτες, αλπικοί τρίτωνες, σαλαμάνδρες, σαΐτες, δεντρογαλιές, σπιτόφιδα και οχιές.

Πολύ συχνή στην περιοχή είναι η παρουσία της αρκούδας, ενώ άλλα θηλαστικά της περιοχής είναι οι αγριόγατες, τα ζαρκάδια, οι αλεπούδες, οι ασβοί, τα δασοκούναβα, οι λαγοί, οι σκίουροι και οι δασομυωξοί.

Δείτε τη λίμνη μέσα από το όμορφο βίντεο:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,266LikesΚάντε Like
88,571 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ