παγωμένη παραλία αλάσκα

Η Prince William Sound είναι μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Αλάσκας, που ξεχωρίζει για τα υπέροχα τοπία άγριας φύσης που έχει να επιδείξει στους επισκέπτες της αλλά και για την πιο παγωμένη παραλία στον κόσμο, που αποτελεί μια μοναδική εμπειρία πολικού ψύχους!

παγωμένη παραλία αλάσκα

Η Prince William Sound βρίσκεται στον Κόλπο της Αλάσκας, στη νότια ακτή της ομώνυμης αμερικανικής πολιτείας, και αποτελεί ένα από τα φυσικά «διαμάντια» στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ανακαλύψτε την Αλάσκα: Την πιο παγωμένη πλευρά των ΗΠΑ!

Άγρια ομορφιά και τα πιο παγωμένα νερά στον κόσμο

Οι επισκέπτες μπορούν εδώ να θαυμάσουν πανέμορφα φιόρδ, ενώ θα συναντήσουν και τα πιο παγωμένα νερά του πλανήτη για ατελείωτες ευκαιρίες εξερεύνησης και αναψυχής κατά μήκος των 3.000 μιλίων της ακτογραμμής.

ακτογραμμή αλάσκας παγωμένη παραλία

Πόλη της Αλάσκας για 2 μήνες στο σκοτάδι – Αποχαιρέτισε… τον ήλιο μέχρι το 2021!

Ο λόγος που τα νερά της εν λόγω περιοχής είναι τα πιο παγωμένα στον κόσμο είναι φυσικά οι παγετώνες, που λιώνουν και καταλήγουν στην παραλία Prince William Sound, ενώ εντυπωσιακό είναι το θέαμα των τεράστιων κυμάτων τα οποία παγώνουν μέσα σε μια στιγμή, συνθέτοντας ένα θεαματικό φυσικό τοπίο.

καγιάκ στην παγωμένη παραλία του κόσμου

Γύρω από την παραλία υπάρχουν πέντε μικροί οικισμοί (Whittier, Valdez, Cordova, Chenega και Tatitlek), που κατοικούνται από αυτόχθονες πληθυσμούς, ενώ η πρόσβαση γίνεται μόνο διά θαλάσσης ή με μικρά αεροσκάφη.

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι η καλύτερη εποχή για να απολαύσουν οι επισκέπτες αλλά και οι λάτρεις των σπορ την αίσθηση που προσφέρει η άγρια φύση σε αυτό το φιλόξενο μέρος της Αλάσκα, άλλωστε εδώ το καλοκαίρι είναι μοναδικό!

θέα στην πιο παγωμένη παραλία στον κόσμο

Βέβαια η πιο παγωμένη παραλία στον πλανήτη δεν είναι ούτε για ηλιοθεραπεία, ούτε για παιχνίδια στην άμμο! Ίσως μόνο να τη δοκιμάσουν οι χειμερινοί κολυμβητές για να αποκτήσουν μια μοναδική εμπειρία… πολικού ψύχους!

παρατηρητήριο στην πιο παγωμένη παραλία στην Αλάσκα

Η πιο παράξενη παραλία στον κόσμο!

Η Ισλανδία είναι ένα ηφαιστειακό νησί στον Βόρειο Ατλαντικό. Επειδή έχει δημιουργηθεί από ηφαιστειακό βράχο, έχει πολλές παραλίες που αντικατοπτρίζουν το χρώμα του βράχου από τον οποίο προέρχονται.

Η παραλία Jokulsarlon στην ομώνυμη λιμνοθάλασσα έχει μαύρη άμμο, η οποία είναι στην πραγματικότητα αυτό που έχει απομείνει από τα ηφαιστειακά πετρώματα, κονιορτοποιημένη κάτω από το τεράστιο βάρος του παγετώνα Breioamerkurjokull, και είναι γεμάτη με μεγάλα κομμάτια διαφανούς πάγου.

perierga.gr - Παραλία με μαύρη άμμοκαι κομμάτια πάγου!

Η παραλία δημιουργεί ένα απόκοσμο τοπίο και από τα πιο πολυφωτογραφημένα της Ισλανδίας και δημιουργήθηκε μόλις στα μέσα της δεκαετίας του 1930, όταν υποχώρησε ο παγετώνας Breioamerkurjokull, από τον οποίο προήλθαν τα κομμάτια πάγου που υπάρχουν εδώ.

H μικρότερη χώρα στον κόσμο, είναι άγνωστη στους περισσότερους, βρίσκεται στον Ειρηνικό ωκεανό και έχει μόλις 50 κατοίκους!

Η ομώνυμη λιμνοθάλασσα της περιοχής εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να αυξάνεται ταχύτερα κάθε χρόνο, καθώς λιώνει ο παγετώνας.

perierga.gr - Παραλία με μαύρη άμμοκαι κομμάτια πάγου!
perierga.gr - Παραλία με μαύρη άμμοκαι κομμάτια πάγου!


Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ