Μετά την πρόταση της γερμανικής κυβέρνησης για την απαγόρευση της εισόδου όλων των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα να χαρακτηριστεί ως «χώρα ανησυχίας», εξαιτίας του ότι έχει εξαπλωθεί τόσο η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού, η Πορτογαλία προχωράει σε ένα νέο μέτρο.

Οι επιβάτες που θα φτάνουν στην Πορτογαλία από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών, εκτός και αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του Covid-19, σύμφωνα με το νέο μέτρο που τέθηκε από σήμερα 28/06 σε εφαρμογή, όπως μεταδίδουν οι FT.

Λισαβόνα, Πορτογαλία

Εν τω μεταξύ, η Ισπανία σχεδιάζει να απαιτεί απόδειξη εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ κατά της Covid-19 για τους Βρετανούς τουρίστες που ταξιδεύουν προς Μαγιόρκα, Ίμπιζα και στα γειτονικά νησιά, όπως δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμα:  Lufthansa: Ανακοίνωσε δεύτερο κύμα ακυρώσεων - 3.000 πτήσεις θα ακυρώσει αυτό το καλοκαίρι

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times, η γερμανική πρόταση για την απαγόρευση τουριστών από τη Βρετανία στην ΕΕ, θα συζητηθεί από ανώτερους Ευρωπαίους και εθνικούς αξιωματούχους στην ευρεία επιτροπή αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού και πιθανόν να συναντήσει αντίσταση από τις τουριστικές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ