Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2024
33.7 C
Athens
ΑρχικήFood & TravelΗ Σιγκαπούρη εγκρίνει 16 είδη εντόμων ως τροφή

Η Σιγκαπούρη εγκρίνει 16 είδη εντόμων ως τροφή

Θα δοκιμάζατε μεταξοσκώληκα σατάι; Ή τι θα λέγατε για το nasi lemak που σερβίρεται με μερικά τραγανά τριζόνια στο πλάι;

Η κρατική υπηρεσία τροφίμων της Σιγκαπούρης (SFA) ενέκρινε 16 είδη βρώσιμων εντόμων προς πώληση και κατανάλωση στη χώρα, σύμφωνα με δημόσια εγκύκλιο της 8ης Ιουλίου που απευθύνεται στους εμπόρους τροφίμων.

- Advertisement -

«Με άμεση ισχύ, η SFA θα επιτρέψει την εισαγωγή εντόμων και προϊόντων εντόμων που ανήκουν σε είδη που έχουν αξιολογηθεί ως χαμηλής ρυθμιστικής ανησυχίας», ανέφερε η υπηρεσία στην ανακοίνωση.

Τα έντομα που έχουν εγκριθεί από την SFA περιλαμβάνουν ακρίδες, αλευροσκούληκες και πολλά είδη σκαθαριών. «Αυτά τα έντομα και τα προϊόντα εντόμων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανθρώπινη κατανάλωση ή ως ζωοτροφή για ζώα που παράγουν τρόφιμα», δήλωσε η SFA, προσθέτοντας ότι τα έντομα δεν μπορούν να «συλλεχθούν από την άγρια ​​φύση».

“Τεκμηριωμένη απόδειξη (χρειάζεται για να αποδειχθεί) ότι τα έντομα εκτρέφονται σε χώρους που ρυθμίζονται από την Αρμόδια Αρχή”, δήλωσε η SFA.

Το CNN επικοινώνησε με την SFA για επιπλέον σχόλια σχετικά με τους νέους κανονισμούς.
Όπως και μεγάλο μέρος του κόσμου, η κατανάλωση εντόμων στη Σιγκαπούρη παραμένει καινοτομία. Οι ερευνητές έχουν καταγράψει περισσότερα από 2.100 βρώσιμα είδη εντόμων – πολλά από τα οποία είναι γεμάτα με σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα και χρησιμεύουν ως βιώσιμη πηγή υψηλής πρωτεΐνης σε αντίθεση με τα ζώα που παράγουν μεθάνιο.

«Τα έντομα είναι μια παραμελημένη πηγή πρωτεΐνης και ένας τρόπος για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», σύμφωνα με μια έκθεση του 2022 του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. «Η κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης είναι η πηγή των αερίων του θερμοκηπίου και η κλιματική αλλαγή. Τα (καταναλωτικά) έντομα μπορούν να αντισταθμίσουν την κλιματική αλλαγή με πολλούς τρόπους», είπαν οι ερευνητές.

Μυρμήγκια, γρύλοι και ακόμη και ταραντούλες τρώγονται συνήθως σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας όπως η Ταϊλάνδη και η Καμπότζη. Το Grasshopper tacos (τάκος με ακρίδες) σερβίρεται ως δημοφιλής λιχουδιά σε μέρη του Μεξικού.

Τα ζωντανά έντομα πωλούνται συνήθως στη Σιγκαπούρη ως τροφή για κατοικίδια όπως τα ωδικά πτηνά και τα ερπετά, αλλά θα μπορούσαν να είναι μια νέα και καινοτόμα επιλογή για ανθρώπους. Τοπικοί σεφ, εστιατόρια και εταιρείες τροφίμων και ποτών έχουν πειραματιστεί με διάφορους τρόπους για να σερβίρουν με ασφάλεια έντομα σε πιάτα.

«Καθώς η βιομηχανία εντόμων είναι εκκολαπτόμενη και τα έντομα είναι ένα νέο είδος διατροφής εδώ, η SFA έχει αναπτύξει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τα έντομα που θέτει σε εφαρμογή κατευθυντήριες γραμμές για τα έντομα που πρέπει να εγκρίνονται ως τρόφιμα», δήλωσε η SFA.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,301LikesΚάντε Like
88,244 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ