Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
30.9 C
Athens
ΑρχικήΙσπανίαΒαρκελώνηΗ Βαρκελώνη θα χρεώνει ακόμα περισσότερο τους τουρίστες από τον Οκτώβριο –...

Η Βαρκελώνη θα χρεώνει ακόμα περισσότερο τους τουρίστες από τον Οκτώβριο – πόσα θα πρέπει να πληρώνετε

Η Βαρκελώνη θα χρεώνει περισσότερο τους τουρίστες που την επισκέπτονται από τον Οκτώβριο.

Η πόλη ανακοίνωσε ένα ακόμη μέτρο για να προσπαθήσει να περιορίσει τον αριθμό των επισκεπτών, το οποίο ελπίζει ότι θα προσελκύσει «ποιοτικό τουρισμό».
Η Ισπανία πρόκειται να πάρει από τη Γαλλία το “στέμμα” ως ο πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο μέσα στα επόμενα χρόνια – αλλά οι ντόπιοι σίγουρα δεν παίρνουν τα νέα αψήφιστα.

- Advertisement -

Η Βαρκελώνη , μια από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της χώρας, ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για τον περιορισμό του υπερτουρισμού, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους απαγόρευσης ενοικίασης διαμερισμάτων διακοπών. Όμως η καταλανική πρωτεύουσα δεν σταματά εκεί.
Παρά την πρόσφατη αύξηση του τουριστικού φόρου από 2,75 ευρώ σε 3,25 ευρώ την 1η Απριλίου, η πόλη σχεδιάζει ήδη να αυξήσει ξανά τη χρέωση. Τον Οκτώβριο, ο τουριστικός φόρος της Βαρκελώνης θα ανέλθει στα 4 € .

Πώς λειτουργεί λοιπόν ο φόρος και πότε πρέπει να τον πληρώσετε;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι υπάρχουν τεχνικά δύο φόροι που πρέπει να πληρώσετε εάν επισκέπτεστε τη Βαρκελώνη.

Ο περιφερειακός τουριστικός φόρος χρεώνεται ανάλογα με τον τύπο του καταλύματος στο οποίο διαμένετε. Εάν είστε παρέα σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, θα σας κοστίσει επιπλέον 3,50 € ανά διανυκτέρευση, ενώ εάν είστε σε Airbnb, είναι 2,25 € (αν και μπορείτε να σταματήσουν οι βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις διακοπών το 2028 ).

Ο δημοτικός φόρος – ο οποίος είναι αυτός που πρόκειται να αυξηθεί το φθινόπωρο – είναι ένας ενιαίος συντελεστής που ισχύει για όσους διανυκτερεύουν στη Βαρκελώνη, ο οποίος χρεώνεται έως και επτά διανυκτερεύσεις. Έτσι, μετά τον Οκτώβριο, εάν μένετε σε κατάλυμα πέντε αστέρων για επτά διανυκτερεύσεις, θα πληρώσετε συνολικά 52,50 € (δηλαδή 3,50 € ανά διανυκτέρευση σε περιφερειακό φόρο και 4 € ανά διανυκτέρευση σε δημοτικό φόρο).

Η απόφαση ελήφθη με ψηφοφορία από το δημοτικό συμβούλιο. Οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι ο φόρος θα αυξήσει τον «ποιοτικό τουρισμό» σε σχέση με τους υψηλούς αριθμούς επισκεπτών, οι οποίοι επί του παρόντος είναι περίπου 32 εκατομμύρια ετησίως.

Το άλλο συν είναι φυσικά τα επιπλέον μετρητά. Η αύξηση του δημοτικού φόρου προβλέπεται να αυξήσει το ετήσιο εισόδημα από 95 εκατ. ευρώ σε 115 εκατ. ευρώ και τα έσοδα προορίζονται να διατεθούν για τις υποδομές της πόλης (βελτιώσεις δρόμων και περισσότερες υπηρεσίες λεωφορείων).

Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια αρκετά γρήγορη αύξηση (ο φόρος της Βαρκελώνης είναι ένας από τους ταχύτερα αυξανόμενους στην Ευρώπη), οι αρχές της πόλης προειδοποίησαν το 2022 ότι σχεδίαζαν να τον αυξήσουν κατά την επόμενη διετία.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,297LikesΚάντε Like
88,206 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ