Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
27.9 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ Wizz Air έχασε την δικαστική προσφυγή που είχε κάνει κατά της...

Η Wizz Air έχασε την δικαστική προσφυγή που είχε κάνει κατά της βοήθειας διάσωσης της TAROM

Το Γενικό Δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση της Κομισιόν, με την οποία εγκρίθηκε η χορήγηση κρατικής ενίσχυσης ύψους 36.660.000 ευρώ από τη Ρουμανία στην αεροπορική εταιρεία TAROM, απόφαση κατά της οποίας είχε ασκήσει δικαστική προσφυγή η Wizz Air.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2020, η Ρουμανία κοινοποίησε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχέδιο ενίσχυσης για τη διάσωση της TAROM. Η Wizz Air Hungary άσκησε προσφυγή ακυρώσεως κατά της εν λόγω απόφασης, η οποία απορρίφθηκε από το 10ο πενταμελές τμήμα του Γενικού Δικαστηρίου.

- Advertisement -

Στην απόφασή του, το Γενικό Δικαστήριο παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με την εξέταση του κατά πόσον οι ενισχύσεις για τη διάσωση και την αναδιάρθρωση συμβιβάζονται με την εσωτερική αγορά. Το Γενικό Δικαστήριο αναλύει επίσης, για πρώτη φορά, την προϋπόθεση της εφάπαξ καταβολής των ενισχύσεων για τη διάσωση και την αναδιάρθρωση μη χρηματοπιστωτικών προβληματικών επιχειρήσεων, η οποία προβλέπεται από τις εν λόγω κατευθυντήριες γραμμές.

Το Γενικό Δικαστήριο απορρίπτει, πρώτον, τους λόγους ακυρώσεως με τους οποίους προβάλλεται πλάνη περί το δίκαιο στην οποία φέρεται να υπέπεσε η Επιτροπή καθόσον αποφάσισε να μην κινήσει την επίσημη διαδικασία έρευνας, παρά τις αμφιβολίες που όφειλε, κατά την Wizz, να έχει κατά την προκαταρκτική εκτίμηση της συμβατότητας της κοινοποιηθείσας ενίσχυσης με την εσωτερική αγορά.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,293LikesΚάντε Like
88,377 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ