ταξίδια με το αεροπλάνο

Τα αεροπορικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο δε θα επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα πριν το 2024, ανέφερε την Τρίτη σε ανακοίνωση η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA). Ο αεροπορικός φορέας που εκπροσωπεί 290 αεροπορικές εταιρείες ρίχνει την υπαιτιότητα σε μια σειρά από παράγοντες, όπως την έλλειψη εμπιστοσύνης εκ μέρους των καταναλωτών, τη μείωση στα επαγγελματικά ταξίδια, και την πρόσφατη αναζωπύρωση του κορονοϊού στις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Τι αναφέρουν οι προβλέψεις

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη πρόβλεψη, η διεθνής κίνηση των επιβατών θα σημειώσει πτώση κατά 55% το 2020 σε σύγκριση με το 2019. Τον Απρίλιο η IATA είχε προβλέψει ότι η πτώση θα άγγιζε το 46%.

Πτήση και κορονοϊός

Ο αριθμός των επιβατών αναμένεται να αυξηθεί κατά 62% την επόμενη χρονιά, αλλά θα είναι κατά 30% μειωμένος σε σχέση με την προ-covid 19 εποχή, ενώ δεν αναμένεται ανάκαμψη της αεροπορικής βιομηχανίας σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια από σήμερα.

Η κίνηση των επιβατών έπιασε πάτο τον Απρίλιο αλλά μέχρι στιγμής η ανάκαμψη είναι πολύ αδύναμη, όπως αναφέρει ο Alexandre de Juniac, γενικός διευθυντής της IATA. Η μόνη βελτίωση που έχει παρατηρηθεί αφορά τις εσωτερικές κι όχι τις διεθνείς πτήσεις.

Όπως είναι φυσικό, τα σύντομα ταξίδια αναμένεται να ανέβουν περισσότερο από ό,τι οι πολύωρες πτήσεις, τόσο εξαιτίας των επιπέδων άνεσης των επιβατών, όσο και εξαιτίας του ότι πολλές διεθνείς αγορές παραμένουν κλειστές.

Τι προβλέπεται για το μέλλον στα ταξίδια

Όσον αφορά την εσωτερική κίνηση, η Κίνα κρατά τα σκήπτρα, ενώ σημειώνει μικρότερη πτώση (30%) στις πτήσεις σε σύγκριση με το 2019. Σύμφωνα με την ΙΑΤΑ, οι επιστημονικές πρόοδοι αναφορικά με τον κορονοϊό, όπως η κυκλοφορία του εμβολίου, μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη του τομέα. Για την ώρα, όμως, το μέλλον διαφαίνεται θολό.

Διαβάστε ακόμα:
«Le Point»: Το δημοφιλές γαλλικό περιοδικό εξυμνεί την Ελλάδα & προτείνει 10 εναλλακτικές εμπειρίες στη χώρα μας σε ανεξερεύνητους προορισμούς!
κορονοϊός ταξίδι

“Σε πολλά μέρη του κόσμου τα κρούσματα εξακολουθούν να αυξάνονται”, αναφέρει ο de Juniac. Όλο αυτό έχει ως επακόλουθο μια πιο μακρά περίοδο ανάκαμψης αλλά και μεγαλύτερο πλήγμα για τη βιομηχανία και την παγκόσμια οικονομία.

Δείτε επίσης IATA: Πιο ασφαλές το ταξίδι με αεροπλάνο από την βόλτα στο εμπορικό κέντρο

Η ΙΑΤΑ αναφέρει επίσης ότι εφόσον οι αεροπορικές εξακολουθούν να δέχονται τεράστιο οικονομικό πλήγμα, οι κυβερνήσεις οφείλουν να λάβουν μέτρα ελάφρυνσης ώστε να αποφευχθεί η οικονομική κατάρρευση.

Το καλοκαίρι, η πιο πολυάσχολη σεζόν του έτους, περνά πολύ γρήγορα, εξανεμίζοντας τις ελπίδες για μια πιο ταχεία ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών. Φυσικά, για κάτι τέτοιο δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, εκτός αν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο λάβουν γρήγορα κι αποφασιστικά μέτρα ως εναλλακτική στο κλείσιμο των συνόρων, στο άνοιγμα και κλείσιμο των επιχειρήσεων, και στην καταστροφική καραντίνα.

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ