Κάνοντας μερικές απλές αλλαγές διακόσμησης στο σπίτι σας θα καταφέρετε να το ανανεώσετε μέσα σε πολύ λίγο χρόνο.

- Advertisement -

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βρεθεί στη θέση να βαριόμαστε τη διακόσμηση του σπιτιού μας, αλλά να μην έχουμε τον χρόνο αλλά ούτε και τα χρήματα για να την αλλάξουμε. Πώς θα σας φαινόταν όμως αν μπορούσατε να κάνετε μια μίνι ανακαίνιση στο σπίτι σας μέσα σε 30 λεπτά; Ακολουθήστε τα παρακάτω tips και κάντε 6 βασικές αλλαγές στη διακόσμηση που θα δώσουν νέα πνοή στο σπίτι σας.

Αλλάξτε θέση στα έπιπλα

Οποιαδήποτε αλλαγή συμβαίνει μέσα σε έναν χώρο όπου το κάθε τι έχει την ίδια θέση για πολλά χρόνια, είναι σημαντική ανανέωση. Αλλάξτε τη θέση των επίπλων σας όχι μόνο σε ένα συγκεκριμένο χώρο αλλά ανάμεσα σε διαφορετικά δωμάτια. Βγάλτε ένα τραπεζάκι από το δωμάτιό σας στο σαλόνι ή μεταφέρετε τη συρταριέρα σας από το δωμάτιο στο χολ. Κάντε αλλαγές στα έπιπλα και δείτε πώς θα σας βολέψουν για λίγο καιρό. Όποια αλλαγή δεν σας αρέσει μπορείτε και πάλι να τη φέρετε στα μέτρα σας.

Προσθέστε φυτά

Τα φυτά είναι τα μόνα διακοσμητικά που ανάλογα με τις εποχές του χρόνου αλλάζουν και μεταμορφώνονται. Γι’ αυτό αξίζει να διακοσμήσετε το σπίτι σας με μερικά όμορφα φυτά αρκεί βέβαια να τα ποτίζετε και να τα φροντίζετε όπως τους αξίζουν. Βρείτε φυτά που δείχνουν όμορφα ακόμα και χωρίς άνθη όλες τις εποχές του χρόνου.

Αλλάξτε θέση σε μαξιλάρια

Όταν αγοράζουμε έναν καναπέ συνήθως επιλέγουμε ποια μαξιλάρια ταιριάζουν με αυτόν τον συγκεκριμένο καναπέ. Ίσως ήρθε η ώρα να μπλέξετε λίγο τα πράγματα αλλάζοντας τη θέση των μαξιλαριών σας. Αν για παράδειγμα έχετε κάποια μαξιλάρια στο υπνοδωμάτιό σας, δοκιμάστε να τα βγάλετε στο σαλόνι ή και το αντίθετο. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε μερικά επιπλέον που θα βρείτε σε καλή τιμή. Άλλωστε τα μαξιλάρια συνήθως δεν κοστίζουν και μπορούν να ανανεώσουν εύκολα έναν χώρο.

Βάψτε έναν τοίχο

Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε αρκετά χρήματα για να βάψετε όλο το σπίτι, μπορείτε να βάψετε έναν μόνο τοίχο. Επιλέξτε μια παλ απόχρωση σε περίπτωση που θα χρειαστεί στο μέλλον να ξαναβάψετε τον τοίχο σας. Να θυμάστε πως οι πολύ έντονες αποχρώσεις όπως το κόκκινο και το μπλε, είναι δύσκολο να βαφτούν από πάνω με άλλα χρώματα.
Ανανεώστε το μπάνιο

Ένα μπάνιο μπορεί να ανανεωθεί με τη χρήση περισσότερου χρώματος. Ένα πανεύκολο τρικ είναι να αλλάξετε τις πετσέτες του μπάνιου σας επιλέγοντας μια έντονη απόχρωση. Ο περισσότερος κόσμος προτιμάει να έχει ανοιχτόχρωμες και λευκές πετσέτες, αλλά τα έντονα χρώματα ή ακόμα και το μαύρο μπορούν να δώσουν τελείως νέα πνοή σε ένα μπάνιο.

Αλλάξτε τον ρόλο της βιβλιοθήκης σας

Αν έχετε κάποια βιβλιοθήκη στο σπίτι που δεν τη χρειάζεστε και θεωρείτε πως απλά πιάνει χώρο, τότε ακολουθήστε το εξής τρικ. Αδειάστε τη και δείτε πώς είναι εντελώς «γυμνή». Το πιο πιθανόν είναι πως θα σας έρθει κάποια ιδέα για το πώς να την αξιοποιήσετε με διαφορετικό τρόπο. Μπορείτε, για παράδειγμα, να βάλετε εκεί τα παπούτσια σας ή να τη μεταφέρετε στο μπάνιο σας (αν δεν πιάνει πολύ χώρο) και να αποθηκεύετε εκεί τα χαρτιά υγείας, τα καλλυντικά και τα αρώματά σας.

Πηγή: www.spirossoulis.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ