Ελάχιστοι θέλουν να βρίσκονται στον αέρα τη «γρουσούζικη» αυτή ημέρα.Η Παρασκευή και 13 δεν είναι μια καλή ημέρα για όσους είναι βαθύτατα προληπτικοί…

Πράγματι, η συγκεκριμένη ημερομηνία, είναι περισσότερο συνδεδεμένη με μαύρες και ταινίες τρόμου αλλά όχι με φτηνά αεροπορικά εισιτήρια!

Γιατί τα Boeing 747 έχουν… «καμπούρα»;

Αποτέλεσμα εικόνας για Παρασκευή και 13

Όπως σημειώνει η Telegraph, τα τελευταία χρόνια ταξιδιωτικά γραφεία παραδέχονται πως πράγματι το κόστος των αεροπορικών ταξιδιών έχει αρχίσει να πέφτει όταν το ημερολόγιο δείχνει την τρομακτική αυτή ημερομηνία. Που αποδίδεται αυτό; Μα φυσικά στο συλλογικό φόβο για ένα ταξίδι του να πετάει κανείς την ημέρα που πολλοί τη χαρακτηρίζουν ως την πιο «άτυχη ημέρα του έτους».

Ένα γραφικό χωριουδάκι δίπλα στην Αθήνα σκέτο διαμάντι!

Οι υπεύθυνοι της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Kayak.co.uk, εξέτασαν τις 20 πιο δημοφιλείς αναχωρήσεις από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου και διαπίστωσαν ότι το κόστος των πτήσεων για τη συγκεκριμένη ημέρα, τη σημερινή, είναι κατά μέσο όρο 5% φθηνότερο. Ωστόσο, για όσους επιθυμούν να αγνοήσουν την δεισιδαιμονία και να βρεθούν στον ουρανό, η εξοικονόμηση για ορισμένους προορισμούς είναι αρκετά γενναιόδωρη. Οι πτήσεις για τα Γκραν Κανάρια, για παράδειγμα, από 63 Λίρες Αγγλίας πέφτει στις 36 Λίρες – μείωση της τάξης των 44%.

Αποτέλεσμα εικόνας για Παρασκευή και 13

Η ιστοσελίδα πραγματοποίησε την ίδια έρευνα και πέρυσι για πτήσεις την αποφράδα αυτή ημέρα  και βρήκε πως και τότε η έκπτωση ήταν έως και 41%.

Τα 4 μέρη του κόσμου που παλιότερα δεν τα πλησίαζαν οι ταξιδιώτες!

Ένας εκπρόσωπος της Kayak, ανέφερε σχετικά: «Οι τιμές των διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό στη ανάλογα με τη ζήτηση – όταν υπάρχει ζήτηση αυξάνονται και όταν μειώνεται, πέφτουν. Επομένως, τα δεδομένα μας δείχνουν ότι πολλοί επιλέγουν να μην ταξιδεύουν την Παρασκευή και 13»

πηγή:.news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ